Ramsløgpesto og ramsløg-frikadeller
Find de frosne ramsløgblade fra maj måned frem og lav en skøn pesto til blomkålen og put et par skeer saltet ramsløg i frikadellerne og vupti, så skinner solen og du kan mærke lunen i luften!
Du får min seneste opskrift på ramsløgpesto til blomkål og nordiske forårsdeller til 3-4 personer nedenfor.
Ramsløgpesto
1/2-1 dl koldpresset rapsolie, 20 frosne ramsløgblade, 1/2 dl mandler, 1/2 dl græskarkerner, 1 tske saltet ramsløg, 4 spske friskrevet parmasanost og cayennepeber
Blend alle ingredienser undtagen osten og til en cremet masse. Tilsæt ost og smag til med peber og evt. mere salt. Smager fantastisk til al dente-kogt blomkål, men selvfølgelig også på ristet brød med røget mørbrad eller laks som forret eller appetizer.
Forårsdeller med ramsløgsalt
500 g hakket mager flæskefars, 1 dl dansk vand, 1 æg, 1/2 tske cayennepeber, 2 spske saltet ramsløg, 1 finthakket løg og 1/2 dl rasp
Rør kød med ramsløg og tilsæt så resten af ingredienserne. Lad farsen hvile køligt i ca. 30 minutter inden du former og steger dellerne.
Velbekomme!