Fisk med nældesauce
Dampet fisk i nældesauce med citron og crunchy kartoffelmos (6 personer)
1 kg kartofler (til mos), 5 finthakkede gulerødder, nældesalt – kog kartoflerne til i 20 min. Tilsæt fløde/mælk, salt og peber og mos det hele sammen. Tilsæt rå hakkede gulerodstern og rør sammen. Ved servering drysses lidt ekstra nældesalt på mosen.
Nældesaucen
1/2-1 l nældeskud, 1 dl fløde, melbolle (smør/mel rørtsammen), skal og saft af 1 økocitron, 1/2 l grøntsagsbouillon, salt og peber.
Blancher nælderne og hak dem, put dem i en gryde og tilsæt bouillon. Lad koge op og tilsæt citron, salt og peber og lad saucen koge op. Blend saucen. Put melbollen i og rør forsigtigt til du har den ønskede tykkelse. Tilsæt fløden til sidst.
1/2-1 l nældeskud, 1 dl fløde, melbolle (smør/mel rørtsammen), skal og saft af 1 økocitron, 1/2 l grøntsagsbouillon, salt og peber.
Blancher nælderne og hak dem, put dem i en gryde og tilsæt bouillon. Lad koge op og tilsæt citron, salt og peber og lad saucen koge op. Blend saucen. Put melbollen i og rør forsigtigt til du har den ønskede tykkelse. Tilsæt fløden til sidst.
Fisken dampes i lidt vand med hvidvin til den er bagt men ikke tør. Beregn 150 g fisk per person og gerne både rød og hvid fisk.
Servering: hæld saucen på tallerkenen og stil en top mos og fisk på og pynt med blomster.