Friskost med vilde urter
Hardcore gransalt
1 dl havsalt
1dl 1-årige rødgransnåle
1 spsk. hel koriander
Skyl grankvistene. Pluk nålene af og blend dem med koriander og salt i en blender indtil nålene er findelte. Bred blandingen ud på en tallerken og lad det tørre – hvis du synes der er for mange nåle, kan du blende igen og hvis du synes saltet er blevet for fint, kan du ved servering blande med flagesalt eller almindelig havsalt.
Friskost med ramsløg og hardcore gransalt
1 l kærnemælk, 1 dl creme fraiche 38%, 1 spsk. hardcore gransalt, 3 spske finthakkede røllike og lancetformet vejbred, samt 1 spske røllikeblomster uden “krave”.
Kog mælken ved svag varme så vallen skiller fra og lad afdryppe i sigte. Bland ostemassen med salt, hakket ramsløg og creme fraiche og stil den i køleskabet 1-4 dage, før den skal bruges.