Gran-macarons
Til gran-macarons skal du bruge følgende: 80 g æggehvide med stuetemperatur, 25 g gransukker rosesukker, 200 g flormelis blandet og sigtet med 100 g mandelmel
Sådan tilbereder du macarons: Pisk æggehvide sammen med gransukker til en stiv og blank marengsmasse. Det tager ca. 4-5 minutter. Vend 1/3 af den sigtede flormelis/mandelmel i marengsen i første omgang og gentag 2 gange. Massen bliver lidt tyndere og ”sejere”, når melet blandes i. Fyld massen i en sprøjtepose og sæt 5-krone store klatter / macarons på bagepapir. Når pladen er fuld bankes den let i bordet, således at macaronsene bliver fladere. Tryk forsigtigt evt. spidser ned. Lad macaronsene stå og sætte sig mindst 30 minutter før de bages 150-160 grader (ikke varmluft) i ca. 15-20 minutter eller indtil de er tørre – husk at de først for sprød overflade, når de køler af 😊
Til gran-fyld: 50 g hvid chokolade, 1 spske piskefløde, 2 spske gransirup, evt. en dråbe grøn frugtfarve
Sådan tilbereder du fyldet: Varm den hvide chokolade op over vandbad sammen med fløde og sirup – lad det blot lige smelte, jo mindre varme jo bedre bibeholdes smagen af gran, der er lidt citrusagtig. Hæld cremen op i en sprøjtepose og lad den køle lidt af.
Sådan laver du gransukker: lad friske, skyllede, slyngede granspidser falde hen i et døgnstid før du blender dem med rørsukker i forholdet 1:1 (i mængde) til en fugtig masse, som du tørrer på bagepapir i et tyndt lag. Hvis der ikke er tørre i luften, kan du bruge ovenen på max 50 grader (gerne lavere). Når sukkeret er tørt skal den blendes igen, så den bliver finkornet. Denne sukker er fantastisk i glasurer, chokolader og cremer. Alle steder hvor du ønsker et strejf af gran/citrus – men husk, duften tåler ikke hård og lang opvarmning.