Hvilken urtesalt skal jeg vælge?
Hvilken urtesalt skal jeg vælge?
Min urtesalt er fremstillet af rent middelhavssalt og vilde urter, indsamlet og forarbejdet i af mig selv i mit køkken. Alle urterne skylles og slynges! Nogle tørres inden de blendes med salt, andre blendes ”rå” og tørrer efterfølgende. Saltene er koncentrerede og kan bruges direkte i saltkværn.
De æteriske olier i ramsløgsalt forsvinder let under opvarmning, så du får mest glæde af denne salt som bordsalt, hvor den pynter med sin grønne farve og giver en fin smag af hvidløg. Ramsløgsalt smager godt på æg, glæder alle salater og er god i dressinger. Ramsløgblade skylles, slynges og blendes med havsalt og tørres efterfølgende. Find opskriften her.
Gransalt er klart en af mine egne favoritter, fordi olierne i grannålene fremhæver smagene i mine varme retter. Gransmagen er citrusagtig, når den opvarmes, mens opvarmning frigiver duften af gran. 1-årige gran spidser skylles og slynges og nåles af. Kun nålene blendes med havsalt og tørres. Find opskriften her.
Nældesalt er noget for sig, fordi du faktisk får tilført jern gennem nælderne. Nældesalt kan bruges både i det varme og det kolde køkken. Næderne skylles, slynges og tørres inden de knuses med havsalt. Find opskriften her.
Strandløgsalt er det smukkeste urtesalt efter min mening. Den skønne bordeaux røde farve fra løgene optages ikke i alle saltkorn, så farvespillet er betagende. Strandløgssalt smager godt til at, hvor du kunne tænke dig et lille strejf af løg. Løgene indsamles og skylles og lægges til tørre et par dage før de blendes med salt og tørres. Find opskriften her.