Kyllingedeller med saltsyltede blommer
Kylingedeller med saltsyltede blommer er skønne til et stykke rugbrød som del af madpakken eller picnic-kurven. De umodne blommers salte, søde og frugtagtige smag giver dellerne en overraskende fin smag, der passer rigtigt godt til sprødkogte blomkålsbuketter med en creme fraiche dressing smagt til med saltsyltede blommer.
Man kan ikke købe saltsyltede blommer i butikkerne, det er noget du selv skal fremstille. Endnu en af de gamle dyder, der skal læres. Du bruger vilde umodne kræge eller mirabeller, så du må have tålmodighed til juli/august, men så vender jeg også tilbage med opskriften på saltsyltede blommer.
Kyllingedeller med saltsyltede blommer:
4-500 g mager kylling, som du hakker 1 gang gennem kødhakkeren sammen med 4-5 udstenede saltsyltede blommer, eller 4-500 g kyllingefars tilsat 4-5 udstenede, finthakkede saltsyltede blommer
1 æg
1 dl rasp eller 1 stor skive daggammelt brød
peber
olie tilstegning
Bland alle dele til farsen og lad den hvile i en halv times tid, inden du former og steger dellerne.
Dressing med saltsyltede blommer:
2 dl creme fraiche 18%
4-5 udstenede, finthakkede saltsyltede blommer
Peber
1 spske flydende akaciehonning
Bland alle ingredienserne og lad dressingen trække i mindst et par timer og smag til inden du serverer den til sprødkogte blomkålsbuketter.
Velbekomme!