Kyllingeruller med ramsløgfars og asparges
3 pers, ½-1 kyllingelår med over lår per person
2 kyllingelår med overlår, 1-2 stykker daggammelt brød, 1 tsk fermenteret ramsløg, peber, 1 dl fløde, 5-10 friske ramsløgblade, asparges, evt. kartofler.
Start med at udbene kyllingelårene helt. Blend brødet med en smule fløde og fermenteret ramsløg og peber. Fordel farsen på midten af de udbenede lår og rul dem sammen. Sæt snor på og læg rullerne i et lille ovnfast fad (du skal bruge saften fra kyllingen til skysauce). Tænd for ovnen på 200 grader. Når ovnen er varm, sættes kylling og evt. kartoffelbåde i ovnen. Beregn 40-45 minutter til stegning. Kyllingebenene puttes i en gryde med et laurbærblad og koges i ca. 30 minutter, si ”suppen” og gem den. Imens skræller du asparges eller gør dem klar til at koge/dampe. Blend de friske ramsløg med lidt fløde til en slags pasta. Kog ”suppen” ind og tilsæt fløde-ramsløgpastaen lidt ad gangen og brug evt. lidt ekstra fløde. Saucen smager af løg, hvidløg, ramsløg og skal have lidt peber også. Saften fra de stegte ruller, hælder du op i saucen lige før servering. Kyllingerullerne befris for snor og skæres i skiver. Det bliver så smukt, hvis du anretter på tallerken med asparges og viol – velbekomme.