Løghat er en rigtig fin svamp –
Svampejagten har indtil videre været ret overvældende for de fleste, kantareller, karljohan og trumpeter, mens jeg har måttet nøjes med lidt… men lidt kan også gøre det. På en times tid sidste søndag fandt jeg knap 100 gram af den spinkle ”lille” stor løghat. Og som navnet antyder, så dufter OG smager den af løg på sådan en svampeagtig måde. 100 gram lyder ikke af meget, men hvis du laver svampesalt og tilføjer 400 gram frisk havsalt, så har får du ca. 450 gram færdigt salt! Rigeligt til at give smag i retter, hvor du bruger champignon. Du får opskriften her.
Det gode ved stor løghat er endvidere at den er superlet at genkende og bestemme, samtidig med at den findes i stort set alle vores løvskove. Kendetegnet er den lysebrune hat, den mørkebrune stive stok, de lyse lameller og den udtalte duft af løg. Tjek mine billeder af stor løghat og en svampebog. Så er du godt på vej.
Og husk, hvis du er bare en lille smule i tvivl, så lad svampene stå!