Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Gransukker
GransukkerDu kan lave dit sukker med granspidser eller 1-årige kviste. Bruger du kviste, skal du pille nålene fra grenene, før de blendes med rørsukker. Bruger du små friske granspidser blender du dem blot med sukker. Sukkerblandingen bredes ud på bagepapir og tørrer. Hvis det klumper for meget, kan du blende en gang til. Når sukkeret […]
Fermenteret ramsløg
I maj/juni samles ramsløgblade, som skylles og slynges tørre. Vej bladene, når de er tørre (100 gram er mange blade, men rigeligt). Læg bladene i en stor skål, og drys 5-10% af deres vægt i groft havsalt på. Derpå knues og krammes bladene med saltet indtil de begynder at slippe væsken, væsken er vigtig, så […]
Hvilken urtesalt skal jeg vælge?
Hvilken urtesalt skal jeg vælge?Min urtesalt er fremstillet af rent middelhavssalt og vilde urter, indsamlet og forarbejdet i af mig selv i mit køkken. Alle urterne skylles og slynges! Nogle tørres inden de blendes med salt, andre blendes ”rå” og tørrer efterfølgende. Saltene er koncentrerede og kan bruges direkte i saltkværn.De æteriske olier i ramsløgsalt […]
Kirsebærvodka – kirsebærsnaps
Kirsebærsnaps 750 g kirsebær, 250 g sukker, 0,75 l vodka 37,5%Skyl og fjern dårlige bær og skær et snit indtil stene på alle før de lægges i glas med låg. Tilsæt sukkeret og hæld snaps på og luk. Ryst og vend glasset hver dag til sukkeret er opløst. Snapsen bliver efterhånden rødlig. Når den smager, som du […]
Sødskærms-panna cotta
Sødskærms-panna cotta½ l piskefløde koges med 1 stor håndfuld frisk sødskærm og 6 spsk sukker eller 6 spsk Sødskærmssukker, 2 blade husbladsLæg husblads i blød i kold vand. Kog fløden med sukker og sødskærm i ca. 15 minutter under omrøring. Har du brugt frisk sødskærm, fisker du den op eller sier den fra. Vrid husbladsen og […]
Bagte æbler med gran
Granæble – 1 pers.2 tsk gransukker, 1 Ingrid Marie-æble, 1 tske smør, 1 grankvist, 1 kugle vaniljeisskær toppen af æblet og udhul/fjern kernehus. Fyld gransukker og smør i hullet og stik en grankvist gennem, der hvor stilken sad og sæt låget på. Bag æblet i 15-20 min ved 180 grader. Løft låget af og læg en iskugle på, og […]
Smilende æg med vilde urter
Kog æggene (1 pr person til forret)i 4 min. Pil æggene og halver dem. 1 håndfuld blandede vilde urter – helt småt bladgrønt (røllike, skvalderkål, mælkebøtte, bellis, ramsløg), skylles og blandes med en vinaigrette. fordel halvdelen af salaten på et fad, læg æggene på og top med resten af salaten. Server med godt brød.
Torskedeller med nældefrø
400 g frisk hakket torsk, 1,5 pastoriseret æggehvide, nældesalt og peber, 2 spske tørrede nældefrø, 1 dl vand og 1 dl rasp. Rør alle ingredienserne sammen, og steg dellerne i kokosolie.
Lavendel biscotti
Lavendel biscotti #2150 g lavendelsukker og 2 æg piskes sammen med el-pisker. Tilsæt derefter:25 g smør smeltet og blandet med 50 g revet gulerod. Bland det godt sammen inden, du tilsætter:215 g hvedemel blandet med 1 teske bagepulver, 30 g hakket chokolade, 100 g blandede hakkede hasselnødder/mandler/usaltet pistache og revet skal af en citron.Del dejen, […]
Hyben, kål, flæsk og rødder – ny nordisk stew
Nordisk stew med hyben, kål, rødder og flæsk4-6 persner1/2 snittet hvidkål, 200 g frosne (eller friske) rensede hyben, 6 gulerødder i skiver, 1 dl væske (vin, boulion), masser af hakket persille, 750 g nakkefilet, revet skal af 1 appelsin, salt og peberbland grønsagerne i en tagine/stegeso og læg kødet i en lille fordybning, hæld væske […]