Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Fiskedeller med strandurter
Fiskedeller med strandurter (4 personer eller brug dem som pålæg/frokost)Køb hakket sej og laks, eller færdig fiskefars af god kvalitet. Så er det let at komme i gang.400 g færdig fiskefars af sej og laks, 1 æg, 1 dl koldt vand, 2 dl hakkede strand- og spydmælder, 1 dl strandarveblade, 2 knuste strandløg, 1 dl […]
Menageriets hyggete
5 gram hyggeteDossering: 2 spske færdig te pr. 1-1,5 vand.Til blandingen skal du bruge tørrede blade mynte, salvie, nælde, gederame og kronblade af hybenrosen. 5 g mynte, 5 g salvie, 5 g hybenrose, 5 g gederams, 5 g nælde. Bland/knus bladene i en skål og opbevares mørkt i en tætsluttende dåse. Du kan bruge denne […]
Hyben smoothie
Hyben smoothie0,5 l. mandelmælk eller yoghurt, 0,5 l. æblejuice, 300 g. rensede hyben, 50 g. honning, 3 cl. citronsaftFremgangsmåde:Kom alle ingredienserne op i en blender, og blend i ca. 10 sekunder eller til den er jævn. Stil smoothien i køleskabet til den er godt kold.
Viollikør
ViollikørFyld et 1-litterglas med duftende violhoveder, læg en flækket vaniljestang ved og hæld en flaske smagsneutral vodka/snaps på og lad det stå og trække i en 10 dages tid. Farven forsvinder fra blomsterne. Så samler du igen et par store håndfulde violer, sier de gamle violer og vaniljen fra og tilsætter de friske violer. Lad […]
Moretum
Moretum150 g små fine blade skvalderkål, kodriver, hvidmelet gåsefod, lancetformet vejbred, mælkebøtte, m.fl., 10 mynteblade, 25 g mandler, 150 g frisk gedeost (evt. mascapone), Saft og skal fra 1 lime, 2 fed presset hvidløg, 2 spske olivenolie, 2 udblødte tørrede figner/friske fignerFremgangsmåde: Blend blade med mandler, hvidløg, figner, lime og olie. Tilsæt ost kør kort […]
Nældeknækbrød
Nældeknækbrød1 dl. af hver af følgende: havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner2-3 spsk. tørrede nældefrø4,5 dl hvedemel, evt glutenfri melmix (finax)1 tsk nældesalt1 tsk bagepulver2 dl vand1 l blancheret brændenælde/eller tørret, knust brændenælde1 dl olieAlle tørre ingredienser blandes først og i en anden skål blandes hakket brændenælde, vand og olie og tilsættes mel/kornblandingen. Dejen rulles […]
Hyben/appelsin-smoothie
Hyben/appelsin-smoothie, 2 glas1 stor håndfuld frosne, rengjorte hybenskaller, 2 skrællede appelsiner, 1 spske flydende honning, 1,5 dl skyr naturel, 1 dl minimælkHæld alle ingredienserne i en blender, og blend til jævn og nyd den skønne smoothie som start på morgenen.
Smilende æg med vilde urter
Kog æggene (1 pr person til forret)i 4 min. Pil æggene og halver dem. 1 håndfuld blandede vilde urter – helt småt bladgrønt (røllike, skvalderkål, mælkebøtte, bellis, ramsløg), skylles og blandes med en vinaigrette. fordel halvdelen af salaten på et fad, læg æggene på og top med resten af salaten. Server med godt brød.
Pærer henkogt med stenkløver og hybenrose
der skal syltes pærer med stenkløver og hybenrose henkogte pærer med stenkløver serveret med brombær fra mors have og creme fraiche endnu tættere på 5 pærer, skrældede, halverede og uden kernehus.Kogelage: 3 spske rosensukker, 3 spske rørsukker, 1/4 citron, 5 stenkløverblomster og 3 blade til kogelagen samt 3 dl vand.Kog pærerne ca. 5 minutter i […]
Vild mazerin med anissmag
Sødskærm til mazerin – 100 gr. stilke, presses i slowjuicer, så du får et mørkegrønt, anissmagende koncentrat.100 g smør piskes med 75 g rørsukker. Tilsæt 3 æg – et efter et – og pisk grundigt imellem hvert. Tilsæt 100 g revet marcipan og pisk godt igennem. Tilsæt så 6-8 spske grønt koncentrat (men husk, der […]