Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Fiskedeller med strandurter
Fiskedeller med strandurter (4 personer eller brug dem som pålæg/frokost)Køb hakket sej og laks, eller færdig fiskefars af god kvalitet. Så er det let at komme i gang.400 g færdig fiskefars af sej og laks, 1 æg, 1 dl koldt vand, 2 dl hakkede strand- og spydmælder, 1 dl strandarveblade, 2 knuste strandløg, 1 dl […]
Bagte æbler med gran
Granæble – 1 pers.2 tsk gransukker, 1 Ingrid Marie-æble, 1 tske smør, 1 grankvist, 1 kugle vaniljeisskær toppen af æblet og udhul/fjern kernehus. Fyld gransukker og smør i hullet og stik en grankvist gennem, der hvor stilken sad og sæt låget på. Bag æblet i 15-20 min ved 180 grader. Løft låget af og læg en iskugle på, og […]
Kandiserede hybenroseblade
Jeg er stadig novise udi kunsten at kandisere, men jeg har nu i flere år haft stort held med at kandisere roser.Jeg plukker de smukke kronblade og sorterer de allersmukkeste fra til kandisering. De lidt mindre smukke , men skønt duftende rosenblade, bliver til saft, fodsalt mens de smukt farvede roser, der ikke dufter […]
Skvalderdeller
Skvalderdeller (10 personer)1,5 l skvalderkålsblade, 0,75 l blandede blade – nælder, mølkebøtte, løgkarse, lancetformet vejbred og røllike, 1 dl solsikkekerner, 11/2 dl rasp, 5-6 ægFremgangsmåde:Skyld og slyng alle urterne og put dem i blenderen med æg og solsikkekerner. Tilsæt rasp, salt og peber samt et skvæt eddike og lad hvile et kvarterstid, inden dellerne formes og steges […]
Kvanmuffins med rosentop
Kvan-muffins med rosetop100 gram smør, 125 gram sukker, 2 æg, 1 deciliter mælk, 150 gram hvedemel, 2 teskefulde bagepulver, 100 gram fintsnittede kvanstilke 2 spiseskefulde sukker – eller kandiseredeFremgangsmåde:Snit kvanstilkene meget fint og drys dem med de 2 spiseskefulde sukker. Vend et par gange, så sukker forener sig med saften fra kvanstilkene. Rør smør og sukker blødt. Pisk æggene i […]
Gransukker
GransukkerDu kan lave dit sukker med granspidser eller 1-årige kviste. Bruger du kviste, skal du pille nålene fra grenene, før de blendes med rørsukker. Bruger du små friske granspidser blender du dem blot med sukker. Sukkerblandingen bredes ud på bagepapir og tørrer. Hvis det klumper for meget, kan du blende en gang til. Når sukkeret […]
Torskedeller med nældefrø
400 g frisk hakket torsk, 1,5 pastoriseret æggehvide, nældesalt og peber, 2 spske tørrede nældefrø, 1 dl vand og 1 dl rasp. Rør alle ingredienserne sammen, og steg dellerne i kokosolie.
Menageriets And à l’orange
Til 1 person: 100 g andeinderfilet per person, fintstrimlet skal af 1/4 øko-appelsin, 2 spske sukker, 1/2 dl vand, ca. 1 dl creme fraiche, soya, salt og peber – server med fuldkornsris og broccoli. Blancher appelsinskallerne i rent vand 2 gange for at fjerne den bitre smag. Derefter koges sukker og vand op med skallerne til […]
Kvankage
Kage med kvan/angelik3 æg, 250 g flormelis, 125 g smør, 250 g mel, ½ ps tørgær, 50 g kandiseret kvan, 1 spsk. Menageriets julesnaps, 3 spsk. kvansirupsmørcreme: 100 g smør, 3-4 spsk kvansirup, 2 sksk flormelisglasur: 1 æggehvide, 5-6 spsk. Flormelis, 1-2 spsk kvansirupPisk æg og tilsæt hakket kvan, sukker, mel, gær og smeltet smør samt Menageriets julesnaps. Bland alle ingredienser godt sammen og fyld i […]
Ny nordisk friskost med ramsløg
Ny nordisk friskost med mild smag af ramsløgHvis du har tid til selv at lave din egen friskost, kan du følge min opskrift herunder ellers bruger du 200 g Philidelphia ost eller en frisk gedeost. 1 l kærnemælk, 1 dl creme fraiche 38%, 3 spsk. ramsløgsalt og 1 dl hakket ramsløg eller 3 spsk. fermenteret ramsløgVarm […]