Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Orangesnaps (Menageriets julesnaps)
Jule- eller orangesnaps:3 appelsiner – brug kun skræl/julienne50 g rørsukker15-20 cm kanelstang5 nelliker2 vaniljestænger skrabet fri for kerner18 enebær75 ml/1 flaske brøndum/vodkabag appelsin strimlerne med 50 rørsukker på bagepapir i ovnen i en time ved 100 grader og lad køle af. Bland alle ingredienser i et henkogningsglas og ryst grundigt – stil glasset køligt og […]
Hyben-mousse
Hyben mousse2 ½ dl hybenpure, 75 g sukker, 1 ½ blad husblas, 2 dl flødeVarm hybenpuré op med sukker til sukkeret er smeltet. Udblød husblassen i koldt vand i mens. Pisk fløden helt stiv. Knug vandet af husblassen og lad den smelte i den håndvarme puré inden den blades med fløden og hældes i 6 glas eller en […]
Friskost med vilde urter
Hardcore gransalt1 dl havsalt1dl 1-årige rødgransnåle1 spsk. hel koriander Skyl grankvistene. Pluk nålene af og blend dem med koriander og salt i en blender indtil nålene er findelte. Bred blandingen ud på en tallerken og lad det tørre – hvis du synes der er for mange nåle, kan du blende igen og hvis du […]
Vild aspargessuppe med ramsløg
ingredienser: 1 l hønsebouillon (lav den evt. selv af kyllingskrog), 500 g asparges (hvis du vælger hvide, skal de skrælles), 1-2 dl fløde, 1 tske fermenteret ramsløg og peber, 1 håndfuld ramsløg blendet med fløde lidt af fløden. Violer til pynt. Sådan gør du: Skræl og damp asparges i mindre stykker, fisk dem op og […]
Strandurtewok med kæmperejer
Wok med strandurter, kvan og ris, 4 personerUrter: ½ l strand-og spydmælde, 20 cm tommeltyk kvan, 5 strimlede strandkarseblade til pynt.Øvrige ingredienser: 150 g kylling i strimler, brune ris, 1 tsk hakket ingefær, 1 fed hvidløg, 1 stk peberfrugt, fiskesauce, soya, rapsolie, koriander, chilliflagerTilberedning: Kog risen efter opskrift på pakken. Skyl, slyng og […]
Panna cotta med stenkløver og rosegelé
Panna cotta med stenkløver og rosegelé (8 portioner)½ l piskefløde koges med 6 spske sukker blendet med 15 ribbede blomsterstande fra stenkløver. 2 blade husblads lægges i blød i kold vand, mens fløden koger stille med stenkløvresukkeret i ca. 15 minutter under omrøring. Si evt. fløden, hvis du ikke ønsker de små blomsterrester i din panna […]
Nordiske svinekæber med bagte hyben og bynke
Start med at marinere svinekæberne i lidt soya med hakket hvidløg.Steg svinekæberne og nogle kvarte løg og hele peberkorn i en sauterpande med lidt olie og væske i ca. 1-1,5 time. Hæld til sidst fløde ved og varm igennem og smag til med eddike/salt/sukker og server med ris og bagte hyben.Bagte hyben – rensede friske […]
Menageriets hyggete
5 gram hyggeteDossering: 2 spske færdig te pr. 1-1,5 vand.Til blandingen skal du bruge tørrede blade mynte, salvie, nælde, gederame og kronblade af hybenrosen. 5 g mynte, 5 g salvie, 5 g hybenrose, 5 g gederams, 5 g nælde. Bland/knus bladene i en skål og opbevares mørkt i en tætsluttende dåse. Du kan bruge denne […]
skovmærkevodka
Skovmærkevodka2 håndfulde skovmærke, 1 l vodka, evt. 1-2 spske honningSkyld skovmærkerne og læg dem i et glas med skruelåg og plads til 1 l vodka og lad det trække i 3-4 dage. Vodkaen skal være farvet grøn. Si skovmærkerne fra og tilsæt honning, hvis du vil have en lille smule mere sødme.
Rønnebærkage – gammel fransk opskrift
Rønnebærene er ikke så sure, som ræven siger. Han vil sikkert have dem for sig selv… Rønnebærkage – til en bradepande 25×35 cm100 g tørrede rønnebær trækker i 1-2 dl muscat (sød hvidvin) i mindst 24 timer, men gerne et par dage.4 æg pisket med 350 g rørsukker til en æggesnaps2,5 dl rapsolie1 […]