Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Glaserede gulerødder med et vildt strejf
Glaserede gulerødder med vilde frøRist et par spiseskeer gulerodsfrø på panden og lad dem køle af. Kog eller damp rødder. De skal stadig have bid. Bland en marinade af lige honning, citronsaft, sennep og en smule salt og vend rødder godt rundt før du drysser frøene på og serverer med quinoa.Vilde gulerødders frø Vilde gulerødders […]
Oplevelser og opskrifter fra urte-workshop nr. 3, 2015
Smag for nordiske vilde urter Tema: Strandens vilde urter, strandmælde, spydmælde, strandkarse, strandsennep, røllike, hybenrose, strandasters, kvan, vilde ærter, agurkeurt (strandarve) Forveksling mulig? Mælder, spydmælde og strandmælde begge er salturtfamilien. Spydmælde kan forveksles med Skønbægret Mælde, Stilkmælde og Svinemælde, samt arter af Gåsefod, bl.a. Hvidmelet Gåsefod. Mælde-arter kan kendes fra Gåsefod-arter på at de nedre […]
Bagte æbler med gran
Granæble – 1 pers.2 tsk gransukker, 1 Ingrid Marie-æble, 1 tske smør, 1 grankvist, 1 kugle vaniljeisskær toppen af æblet og udhul/fjern kernehus. Fyld gransukker og smør i hullet og stik en grankvist gennem, der hvor stilken sad og sæt låget på. Bag æblet i 15-20 min ved 180 grader. Løft låget af og læg en iskugle på, og […]
Kandiserede hybenroseblade
Jeg er stadig novise udi kunsten at kandisere, men jeg har nu i flere år haft stort held med at kandisere roser.Jeg plukker de smukke kronblade og sorterer de allersmukkeste fra til kandisering. De lidt mindre smukke , men skønt duftende rosenblade, bliver til saft, fodsalt mens de smukt farvede roser, der ikke dufter […]
Tid til te – find dine urter frem fra gemmerne!
Hvis du trænger til lidt opmundtring eller forkælelse, så giv dig tid til at lave din egen urte-teblanding. Jeg vil ikke give dig et kursus i naturmedicin og urtete’s fortræffeligheder, for det ved jeg slet ikke nok om. Nej som altid handler det for mig om velvære, godt humør og tid, der bruges […]
Svampenes fyldige suppe
Der er ikke meget bedre end at komme hjem fra svampejagt med den ene kurv fuld at skønne spisesvampe og den anden, med alt det spændende ukendte, der stadig skal bestemmes.Så mens svampesuppen passer sig selv og tørre-apperatet tager sig af overskudet, er der tid til at nøgle og nørde med specialkurven!Til ca. 2 l […]
Asparges med spegeskinke og syrecreme
Syrecreme med spegeskinke og asparges (10 pers)2 store håndfulde hakket rødknæ/syre, 2 afkølet smilende æg, 1 dl rapsolie, salt, peber og et skvæt hvidvinseddike, 20-30 grønne asparges, 10-20 skiver spegeskinkeFremgangsmåde:Blend syre og olie og tilsæt derefter æg. Smag til med salt, peber og eddike. Det bliver en smuk grøn creme, der smager fantastisk sammen med spegeskinke og […]
Gransukker
GransukkerDu kan lave dit sukker med granspidser eller 1-årige kviste. Bruger du kviste, skal du pille nålene fra grenene, før de blendes med rørsukker. Bruger du små friske granspidser blender du dem blot med sukker. Sukkerblandingen bredes ud på bagepapir og tørrer. Hvis det klumper for meget, kan du blende en gang til. Når sukkeret […]
Menageriets And med sennepssauce og svampe
Til 1 person: 100 g andeinderfilet, 5 champignon skåret i halve, 1/2 hakket rødløg, 1/2-1 dl creme fraiche, 1/2 spske dijonsennep, en smule revet citronskal gransalt og peber. Server med halverede rosenkål, stegt på pande med citronskal og saft, salt og peber.Svampe og løg steges i olivenolie til de falder sammen, derefter lægges andeinderfileterne på […]
Torsk med strandurter og nordisk wasabi
Torsk med nordisk wasabiBeregn 75-100 g torsk eller anden hvid fisk per person til forret eller som del af en tapas buffetEt par håndfulde strandsennep, strandmælde, rosenblade, bidende stenurt, strandarve og en smule strandkarse, Så mange strandfladbælg du kan findeFremgangsmåde:Læg fisken i portioner i et ovnfast fad og dryp lidt olie, peber og vand over. […]