Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Ny nordisk friskost med ramsløg
Ny nordisk friskost med mild smag af ramsløgHvis du har tid til selv at lave din egen friskost, kan du følge min opskrift herunder ellers bruger du 200 g Philidelphia ost eller en frisk gedeost. 1 l kærnemælk, 1 dl creme fraiche 38%, 3 spsk. ramsløgsalt og 1 dl hakket ramsløg eller 3 spsk. fermenteret ramsløgVarm […]
Nældesalt No1 & No2
Nældesalt No 1½ l friske brændenælder og 1 kg havsalt.Pluk en håndfuld friske topskud af brændenælder og skyl dem grundigt og slyng dem tørre. Findel topskuddene til grøn mos i en foodprocessor sammen med havsalt. Spred blandingen ud på et viskestykke med aviser under og lad den tørre et luftigt sted et par døgn. Skift […]
Stor løghat-salt
100 gram løghat, som du har rinset for jord osv. og ladet ligge og falde lidt hen 1 døgn, blendes med 400 gram godt havsalt. Massen bliver som en slags grød, som du breder ud på et stykke bagepapir oven på en avis. Så skal saltet blot tørre. Jeg tørrer mit salt på pillefyret, det […]
Smilende æg med vilde urter
Kog æggene (1 pr person til forret)i 4 min. Pil æggene og halver dem. 1 håndfuld blandede vilde urter – helt småt bladgrønt (røllike, skvalderkål, mælkebøtte, bellis, ramsløg), skylles og blandes med en vinaigrette. fordel halvdelen af salaten på et fad, læg æggene på og top med resten af salaten. Server med godt brød.
Hvilken urtesalt skal jeg vælge?
Hvilken urtesalt skal jeg vælge?Min urtesalt er fremstillet af rent middelhavssalt og vilde urter, indsamlet og forarbejdet i af mig selv i mit køkken. Alle urterne skylles og slynges! Nogle tørres inden de blendes med salt, andre blendes ”rå” og tørrer efterfølgende. Saltene er koncentrerede og kan bruges direkte i saltkværn.De æteriske olier i ramsløgsalt […]
Wild stew med hybenchutney
Wild Stew med hybenchutney500 g fintsnittet hvidkål, 250 g magert hakket oksekød, 1 dl hybenchutney, 3 forårsløg, salt og peber, 1 dl kaffefløde.Fremgangsmåde:Svits oksekødet i kokosolie til det er gennemstegt. Tilsæt hybenchutney og smag til med salt og peber. Snit forårsløgene. Læg halvdelen af den snittede kål i et glaceret ovenfast fad med låg, drys […]
Sødskærmssirup
Sødskørmssirup – naturens lakridssmag!500 g sødskærmstængler (giver ca. 120 g saft), koges langsomt med 100 g rørsukker indtil det bliver en tyk sirup. Hæld siruppen på skoldet flaske. Brug siruppen til smuk grøn glasur, som smagsgiver til bobler, is og meget mere.
Kålrabimos med fermenteret ramsløg
Kålrabimos med fermenteret ramsløgHvis du ikke kender kålrabi, skal du virkelig give dig selv den oplevelse. Det er en helt fantastisk knold. Som her til en grønsagsmos, der er færre kulhydrater og stivelse i, end hvis du laver kartoffelmos, og så har det en frisk smag, der kan understreges af vilde urter – 500 g […]
Sensommertærte
Sensommertærte5-6 hyben, 1,5 l blandede blade (fx. lancetformet vejbred, klokkeblomst, løgkarse, skvalderkål, katost), 1/2 hakket løg eller et par friske skovløg, 1 færdig butterdej, 3 æg, 2 dl creme fraiche, 1-2 dl revet ost.Skyld og slyng urterne og hak dem groft. Rens hyben og hak dem også. Svits løg, hyben og urter på en pande […]
Sundhedsshot – appelsin/mælkebøtte
Sundhedsshot – appelsin/mælkebøtte6 øko blodappelsiner (skallen skrællet tyndt og med i juiceren uden den hvide hinde, som skæres af og smidt væk) – tennisboldstørrelse. 1 hel øko citron. 2 cm ingefær. 1 dl mælkebøttesirup (opskriften får du her). 1 dl. vandFrugten køres gennem slowjuiceren lidt efter lidt, og der skylles gennem med vand. Den færdige […]