Skvalderkålspesto og skvalderkålspizza
Skvalderkål er fantastisk til mange ting – du kan lave den skønneste urtefars til deller og tærter men denne skvalderkålspesto er smager skønt på under kartoflerne på pizzaen!
Skvalderkålspesto
75 g små fine skud skvalderkål
60 g mandler
60 g emmentaler
Saft og skal fra 1 lime
2 fed presset hvidløg
Rapsolie så konsistensen passer
Fremgangsmåde:
Blend skvalderkålen med mandler, lime og olie. Tilsæt revet ost og hvidløg og smag til med salt og peber. Blad evt. også mere olie i, hvis det pestoen er for fast. Rækker til 2 kartoffel-skvalderkålspizzaer.
Kartoffel-skvalderkålspizza (2 stk.)
4 dl lunket vand
10 g gær
500 g 00-durumhvede
2 tsk. salt
Fyld:
3-4 bagekartofler
100 g revet ost
2 spsk. oregano
1 x skvalderkålspesto
Fremgangsmåde:
Ælt dejen sammen på maskine, det tager ca. 10 min. og lad den hæve i ca. 3 timer.
Fyld: Kartofler skæres bedst på mandolin, så skiverne bliver ens i tykkelsen. Lad skiverne ligge i vand i 15 min (så stivelsen forsvinder) og tag dem op og tør dem og bland dem med 1 spk olie. Rul pizzaerne tyndt ud på bagepapir og smør pestoen på og fordel kartoffelskiverne ovenpå. Drys med oregano og revet ost og bag pizzaerne ved 220 grader i ca. 20 min.