Soupe ninon – ny nordisk version
Soupe ninon – ny nordisk version
Soupe ninon er en grøn ærtesuppe, fyldt med frisk vild løgkarse. Men den er også skøn med dine frosne ramsløg.
Til 1,5 l suppe
2-3 ruller ramsløg fra frost eller 20 friske store blade
1 stort citauer løg i tern
500 g grønne ærter
1 l grøntsagsbouillon, fx herbamare
1 dl piskefløde
1 spske fermenteret ramsløg
Salt, peber
Svits de hakkede løg i en gryde til de er klare. Tilsæt bouillion, ærter og lad det koge i 10 minutter. Tilsæt de hakkede ramsløg og lad det hele koge yderligere 5 minutter. Blend suppen med en stavblender og si evt. suppen over i ren gryde. Tilsæt fermenteret ramsløg og peber og lad koge op og juster med vand, hvis suppen er for tyk. Tilsæt fløde og smag til – pas på suppen ikke kommer til at koge igen, så skilder den.