Svampenes fyldige suppe
Der er ikke meget bedre end at komme hjem fra svampejagt med den ene kurv fuld at skønne spisesvampe og den anden, med alt det spændende ukendte, der stadig skal bestemmes.
Så mens svampesuppen passer sig selv og tørre-apperatet tager sig af overskudet, er der tid til at nøgle og nørde med specialkurven!
Til ca. 2 l suppe har du brug for:
Smør og olivenolie til stegning, 700 g svampe, gerne ung skællet poresvamp, foranderlig skælhat, sort trompet og Karl Johan (eller 400 g frosne blandede svampe), 1 stort hakket løg, 2 fed finthakket hvidløg (eller en håndfuld stor løghat (bare hatten), 50 g risotto ris, 1 ½ dl vermuth , 1-1,5 l hønse- eller svampebouillon, 5 hakkede soltørrede tomater blød op i 2 dl kogende vand, 1 dl piskefløde, salt og peber
Rist løg i smør og olie i et par minutter tilsæt hakkede svampe og steg videre et par minutter til svampene tager farve. Tilsæt risen og når de er klare, tilsættes vermuth. Lad væden koge ind til det halve. Tilsæt bouillon, tomat og tomatvand og lad suppen småkoge i 30 minutter. Hæld suppen i en blender og blend den så den stadig har struktur og hæld den tilbage i gryden. Hvis suppen er for tyk tilsættes mere væde. Varm langsomt op med fløde og smag til med salt og peber. Server med hakket persille eller sprødstegt bacon.
Velbekomme –