Tjørnbærlæder – frugtlæder
Vildt slik – tjørnlæder
500 g tjørnbær, 2 sure æbler, 1 dl vand, ½ dl frugteddike (gerne en hjemmelavet), 1 spske honning
Skær æblerne ud i mindre stykker og kog dem i en ”høj/smal” gryde i ca. 30 minutter, så er fordampningen ikke så stor. Mos bærrene igennem et dørslag. Det tager lang tid. Jeg bruger en spartel til at mose/presse bærene igennem. Tilsæt derefter honning efter smag, men der skal ikke meget til. Smør mosen ud på bagepapir i et tyndt lag og tør det i ovnen på 50 grader – det tager ca. 1 time, så kan du tage læderet af i et helt stykke vende det og lægge det på et nyt bagepapir og bage i 30 minutter, så bagsiden også er tør. Rul læderet sammen og skær strimler, som gammeldags lakridsbånd eller brug læderet til mere rafineret slik. For eksempel overtrukket med hvid chokolade.