Vild vodka?
Vild nature og smagfuld vodka
Jeg er vild med naturen, men især alle de skønne ting, der kan spises! Hvem siger at det kun er vejen til mandens hjerte, der går gennem maven? Når jeg er ude i naturen, kan jeg slet ikke lade være med at tjekke urter, bær, svampe. Jeg synes oprigtigt, at naturen er vidunderlig, inspirerende og givende. Naturen stimulerer alle mine sanser. Synet, duften og ikke mindst fantasien sættes i spil og kreativiteten får frit løb. Naturen gør mig simpelthen glad.
Menageriets vodkaer bliver aldrig helt ens skønt processen og opskriften følges. Derfor er det altid en overraskelse at smage ”årets” vodkaer med fx rønnebær, skovmærke og valnødder. nødder, urter og bær indsamlet af mig og tilsat almindelig 37% vodka. Nogle gange tilsætter jeg lidt økologisk rørsukker eller honning for at fremhæve smagen.
Valnøddevodkaen har stået og modnet siden 2015 og i år har jeg tilsat så den er blevet til en skøn likør. Rigtig god til is, pandekager med ristede nødder og sirup og uovertruffen til chokolade brownies. Find opskrift her.
Rønnebærvodkaen serverer du til frokostbordet, hvor den fint ledsager silden og ikke mindst ostene. Men rønnebærvodkaen er også fin at have med på vandretur, skitur og jagt, hvor du vil byde på en varmende dram. Find opskrift her.
Menageriets jule- eller orangevodka er blevet en klassiker. Den kan drikkes hele året og er helt vidunderlig til Meyers marokkanske appelsinkage, jule-biscotti og et spændende alternativ til ris alamende, hvis man dropper kirsebærsovsen og river lidt appelsinskal ud over i stedet. I år smager orangevodkaen mere af orange-karamel end nogen sinde, så jeg glæder mig til at høre jeres tilbagemeldinger. Find opskrift her.
Skovmærkevodka er helt sin egen. Med duft og smag af kumarin er der ikke noget, der helt ligner. Jeg serverer skovmærkevodka til smørrebrød, men også som ”dessertvin” til klatkager af risengrød med ristede mandelsplitter. Eller jeg tager den med på vandretur. Find opskrift her.
En nyhed er vodka trukket på hvidtjørnbær. Vodkaen får den skønneste farve og duft. En rigtig god dram på en kold dag, efter jagt eller travetur. Find opskrift her. Også hægvodka er en nyhed. De fine blomster blev plukket i maj og er nu drikkeklar. Hæg smager af mandel og er god til et stykke med gammel ost. Opskriften finder du her.