Kandiserede hybenroseblade
Jeg er stadig novise udi kunsten at kandisere, men jeg har nu i flere år haft stort held med at kandisere roser.
Jeg plukker de smukke kronblade og sorterer de allersmukkeste fra til kandisering. De lidt mindre smukke , men skønt duftende rosenblade, bliver til saft, fodsalt mens de smukt farvede roser, der ikke dufter af så meget bliver tørret og brugt til pynt i smukke skåle. Hvordan du laver rosensaft, kan du se under opskrifter.
Du har brug for bagepapir, flormelis og pastoriseret æggehvide samt en ovn – så er du klar!
step 1 – skyld og slyng rosenbladene og lad dem tørre (så er du også sikker på at de sidste små-dyr går deres vej)
step 2 – hvert blad pensles med æggehvide og lægges på flormelisdrysset bagepapir
step 3 – når du har “bagt” rosenbladene i ovnen i ca. 20 min ved max 50 grader, skal de lige løftes og vendes, således at rosenbladene ikke klæber fast til papiret
Step 4 – nu kan du pynte kagen med dine foretrukne rosenblade – det ser strålende ud, og hvis du bare har halv så stor fornøjelse ud af kagepynten, ja, så er du nærmest lykkelig…og ønsker du den smukke kagepynt, men bliver du ikke lykkeligere ved at producere den selv, så lad mig gøre det for dig – det er let og ligetil!
Menageriets kvankage – nærmest nødvendig på en strand-frokost-tur, hvor du måske også kunne sanke lidt kvan til en wok-ret, den røgede makrelsalat med frisk kvan eller andre naturlige lækkerier – tjek opskrifterne.
Og selvom ikke al lykke kan købes for penge, kan du i min shop, købe dig til kandiserede rosenblade lyksagelighed…!
god fornøjelse og velbekomme !