Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Urtepaté
80 g/ 1 l skvalderkål, 120 g/1,5 l løgkarse, 2 æg, 1,2 dl vand, salt og peber blendes til en lind masse og blandes med 380 g mager hakket kalv/flæsk og 1/2 dl rasp. Hæld farsen i et fad med låg/staniol kan gøre det, og bag patéen i 30 minutter under låg/dække ved 200 grader. Fjern […]
Svampemayo
Svampemayo er altid et hit. Og så er det en måde at kunne dele en selv meget beskeden svampehøst på. Du kan bruge alle SPISELIGE svampe til svampemayo og du har blot brug for et par håndfulde, så har du rigeligt til en super lækker topping til brød, specielt hvis du topper op […]
Tjørnbærlæder – frugtlæder
Vildt slik – tjørnlæder500 g tjørnbær, 2 sure æbler, 1 dl vand, ½ dl frugteddike (gerne en hjemmelavet), 1 spske honningSkær æblerne ud i mindre stykker og kog dem i en ”høj/smal” gryde i ca. 30 minutter, så er fordampningen ikke så stor. Mos bærrene igennem et dørslag. Det tager lang tid. Jeg bruger en spartel til at mose/presse […]
Sensommertærte
Sensommertærte5-6 hyben, 1,5 l blandede blade (fx. lancetformet vejbred, klokkeblomst, løgkarse, skvalderkål, katost), 1/2 hakket løg eller et par friske skovløg, 1 færdig butterdej, 3 æg, 2 dl creme fraiche, 1-2 dl revet ost.Skyld og slyng urterne og hak dem groft. Rens hyben og hak dem også. Svits løg, hyben og urter på en pande […]
Nordiske svinekæber med bagte hyben og bynke
Start med at marinere svinekæberne i lidt soya med hakket hvidløg.Steg svinekæberne og nogle kvarte løg og hele peberkorn i en sauterpande med lidt olie og væske i ca. 1-1,5 time. Hæld til sidst fløde ved og varm igennem og smag til med eddike/salt/sukker og server med ris og bagte hyben.Bagte hyben – rensede friske […]
Smilende æg med spæde urter
Smilende æg med spæde urterBeregn 1 æg per person til frokostret og server en tyk skive frisk rugbrød til – eller server de tidligste urter som en forret med blot et halvt æg til hver.2-4 æg2 håndfulde spøde urter, mælkebøtte, skvalderkål, bellis og ramsløgDressing:1 tske dijonsennep2 spske rapsolie1 tske hvidvinseddike(salt) og peberKog æggenen smilende i […]
Menageriets nældesuppe med scorizo eller tapasæg
Menageriets nældesuppe (6-8 pers.)1 l brændenældeblade1,5 l god grøntsagsbouillon, fx Herbamare fra Dr.Vogel 2 bagekartofler, skrællede og i tern¼ l piskefløde200 g ristet scorizopølse eller 200 g kæmperejer ristede i hvidløg og paprika eller 1-2 tapasæg per person (se opskriften nedenfor)Salt og peberBlancher nældebladene i letsaltet vand i 2 minutter og kom dem direkte op […]
Strandmældetærte
Mældetærte med strandurtesalatTærtebunden er Meyers fra Almanakken men fyldet, det er mit indspark!150 g hvedemel, 50 g rugmel, 1 tsk bagepulver, 5 spsk olie, 2 spsk vand, 1 tsk salt, 1 dl græsk yoghurt/A38Fremgangsmåde:Alt køres i foodprocessor til en sammenhængende dej, der hviler i køleskab ca. ½ time inden den rulles ud og lægges i form.200 g blandede strandmælde […]
Hægvodka
Hægvodka15 hægblomsterklaser overhældt med 5 dl vodka trækker i tætsluttet glas i 4-5 dage, hvorefter blomsterne sies fra. Lad vodkaen stå og hvile nogle uger inden du drikker den – OG den er meget bedre hvis du kan lade den stå et par måneder. Du kan selvfølgelig også bytte vodka med snaps.
Fermenteret ramsløg
I maj/juni samles ramsløgblade, som skylles og slynges tørre. Vej bladene, når de er tørre (100 gram er mange blade, men rigeligt). Læg bladene i en stor skål, og drys 5-10% af deres vægt i groft havsalt på. Derpå knues og krammes bladene med saltet indtil de begynder at slippe væsken, væsken er vigtig, så […]