Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Menageriets And med sennepssauce og svampe
Til 1 person: 100 g andeinderfilet, 5 champignon skåret i halve, 1/2 hakket rødløg, 1/2-1 dl creme fraiche, 1/2 spske dijonsennep, en smule revet citronskal gransalt og peber. Server med halverede rosenkål, stegt på pande med citronskal og saft, salt og peber.Svampe og løg steges i olivenolie til de falder sammen, derefter lægges andeinderfileterne på […]
Kyllingeruller med ramsløgfars og asparges
3 pers, ½-1 kyllingelår med over lår per person 2 kyllingelår med overlår, 1-2 stykker daggammelt brød, 1 tsk fermenteret ramsløg, peber, 1 dl fløde, 5-10 friske ramsløgblade, asparges, evt. kartofler. Start med at udbene kyllingelårene helt. Blend brødet med en smule fløde og fermenteret ramsløg og peber. Fordel farsen på midten af de udbenede […]
Ny nordisk friskost med ramsløg
Ny nordisk friskost med mild smag af ramsløgHvis du har tid til selv at lave din egen friskost, kan du følge min opskrift herunder ellers bruger du 200 g Philidelphia ost eller en frisk gedeost. 1 l kærnemælk, 1 dl creme fraiche 38%, 3 spsk. ramsløgsalt og 1 dl hakket ramsløg eller 3 spsk. fermenteret ramsløgVarm […]
Æble-hyben syltetøj
Hyben-æblesyltetøj500 g rensede hyben, 500 g æbler uden skræl og kerner, 600 g sukker, 1,5 dl klar eddike, 1 stang vanille. saft af en citron, 0.5 liter vand, 1 spsk rød melatinFremgangsmåde:Hyben og æbler renses og skæres i passende stykker. Alle ingredienser (minus melatin) koges op og skummes. Du kan evt. bruge stavblender til at justere grovheden i syltetøjet. Jævnes med melatinen […]
Hyben/appelsin-smoothie
Hyben/appelsin-smoothie, 2 glas1 stor håndfuld frosne, rengjorte hybenskaller, 2 skrællede appelsiner, 1 spske flydende honning, 1,5 dl skyr naturel, 1 dl minimælkHæld alle ingredienserne i en blender, og blend til jævn og nyd den skønne smoothie som start på morgenen.
Vild nordisk syresuppe
2 l syre, 1 ½ l grøntsagsbouillon, ¼ l piskefløde (strækker til ca. 10-12 pers.)Hakket syre/rødknæ (blade, tynde stilke, blomster) koges op i grøntsagsbouillon i ca. 10 minutter, hvorefter suppen blendes/sigtes og tilsættes fløde, salt og peber. Varm suppen igennem i et par minutter (suppen MÅ IKKE KOGE) og smag til med salt og peber. […]
Ramsløgpesto #1, 2018
Ramsløgpesto #1, 201820-25 ramsløgblade ca. 10 cm, 25 g pinjekerner, 25 g græskarkerner, 1 dl olivenolie, 1 tske rød chillipasta, en smule salt/peber, 25 g revet vesterhavsostSkyl og slyng ramsløgene og hak dem groft, før de puttes i en lille hurtighakker med pinjekerner, græskarkerner og olivenolie. Hak til en ensartet masse. Bland den friskrevede ost […]
Graneddike
GraneddikeHvis du laver graneddiken allerede i juni, fylder du blot de rengjorte kviste i sylteglasset og fylder eddike på. Har du lidt travlt, fx sidst i november eller først i december, så klipper du nålene over på midten inden det hele puttes i glasset og fylder eddike på. Du kan sagtens få en tydelig gransmag […]
Vinterdessert med appelsin og gran
Vinterdessert med appelsin (4 personer)4 øko-appelsiner, 3 spsk. Sukker-syltede granspidser, ¼ l piskeflødePres den ene appelsin og varm saften op med den sukker-syltede gran og lad den køle langsomt af. Skær skralden af appelsinerne og skør dem i skiver. Fjern evt. midten. Fordel skiverne på 4 asietter. Si lagen og hæld den over appelsinerne. Og […]