Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Friskost med vilde urter
Hardcore gransalt1 dl havsalt1dl 1-årige rødgransnåle1 spsk. hel koriander Skyl grankvistene. Pluk nålene af og blend dem med koriander og salt i en blender indtil nålene er findelte. Bred blandingen ud på en tallerken og lad det tørre – hvis du synes der er for mange nåle, kan du blende igen og hvis du […]
Ramsløgpesto #1, 2018
Ramsløgpesto #1, 201820-25 ramsløgblade ca. 10 cm, 25 g pinjekerner, 25 g græskarkerner, 1 dl olivenolie, 1 tske rød chillipasta, en smule salt/peber, 25 g revet vesterhavsostSkyl og slyng ramsløgene og hak dem groft, før de puttes i en lille hurtighakker med pinjekerner, græskarkerner og olivenolie. Hak til en ensartet masse. Bland den friskrevede ost […]
Vinterdessert med appelsin og gran
Vinterdessert med appelsin (4 personer)4 øko-appelsiner, 3 spsk. Sukker-syltede granspidser, ¼ l piskeflødePres den ene appelsin og varm saften op med den sukker-syltede gran og lad den køle langsomt af. Skær skralden af appelsinerne og skør dem i skiver. Fjern evt. midten. Fordel skiverne på 4 asietter. Si lagen og hæld den over appelsinerne. Og […]
hybenshot
Vildt hybenrose shot5 dl rosensaft ( det er smart at bruge ½ dl rosensirup og tilsætte vand så det passer med konsistens/sødme)1 øko citron, 200 g hybenskaller, 1 tommelfingernegl ingefær.Tilberedning: pres alle ingredienserne gennem en slowjuicer og tilsæt færdig rosensaft. Du kan tilsætte mere vand og få en tyndere konsistens. Op til dig.
Løgkarsesuppe – crème ninon
Crème ninon – Løgkarsesuppe 8-10 personer2 store løg i små tern, 1 l løgkarseblade, olivenolie, 1 kg fine ærter, 1 ½ l hønsebouillon, ¼ l piskefløde, gransalt/salt og peber, Saft og skal af ca. ½ citronFremgangsmåde:Svits løg i olien og tilsæt derefter løgkarse og ærter og lad det hele svitse i et par minutter. Tilsæt salt og bouillon […]
Glaserede gulerødder med et vildt strejf
Glaserede gulerødder med vilde frøRist et par spiseskeer gulerodsfrø på panden og lad dem køle af. Kog eller damp rødder. De skal stadig have bid. Bland en marinade af lige honning, citronsaft, sennep og en smule salt og vend rødder godt rundt før du drysser frøene på og serverer med quinoa.Vilde gulerødders frø Vilde gulerødders […]
Power shot
3 dele rosensaft (se opskrift her), 1 del citronsaft og 1 del udsødet mynteudtræk – bland det hele og du får det skønneste pink shot – meget friskt – meget naturligt – ultra zen!
Fisk med nældesauce
Dampet fisk i nældesauce med citron og crunchy kartoffelmos (6 personer)1 kg kartofler (til mos), 5 finthakkede gulerødder, nældesalt – kog kartoflerne til i 20 min. Tilsæt fløde/mælk, salt og peber og mos det hele sammen. Tilsæt rå hakkede gulerodstern og rør sammen. Ved servering drysses lidt ekstra nældesalt på mosen.Nældesaucen1/2-1 l nældeskud, 1 dl […]
Menageriets hyggete
5 gram hyggeteDossering: 2 spske færdig te pr. 1-1,5 vand.Til blandingen skal du bruge tørrede blade mynte, salvie, nælde, gederame og kronblade af hybenrosen. 5 g mynte, 5 g salvie, 5 g hybenrose, 5 g gederams, 5 g nælde. Bland/knus bladene i en skål og opbevares mørkt i en tætsluttende dåse. Du kan bruge denne […]
Svampemayo
Svampemayo er altid et hit. Og så er det en måde at kunne dele en selv meget beskeden svampehøst på. Du kan bruge alle SPISELIGE svampe til svampemayo og du har blot brug for et par håndfulde, så har du rigeligt til en super lækker topping til brød, specielt hvis du topper op […]