Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Graneddike
GraneddikeHvis du laver graneddiken allerede i juni, fylder du blot de rengjorte kviste i sylteglasset og fylder eddike på. Har du lidt travlt, fx sidst i november eller først i december, så klipper du nålene over på midten inden det hele puttes i glasset og fylder eddike på. Du kan sagtens få en tydelig gransmag […]
Strandmældetærte
Mældetærte med strandurtesalatTærtebunden er Meyers fra Almanakken men fyldet, det er mit indspark!150 g hvedemel, 50 g rugmel, 1 tsk bagepulver, 5 spsk olie, 2 spsk vand, 1 tsk salt, 1 dl græsk yoghurt/A38Fremgangsmåde:Alt køres i foodprocessor til en sammenhængende dej, der hviler i køleskab ca. ½ time inden den rulles ud og lægges i form.200 g blandede strandmælde […]
Brændenældetærte til tapas eller forret
Brændenældetærte – forret eller tapasret til 6 personer1 l blancherede brændenældeblade hakkes fint og blandes med 1 fed finthakket hvidløg, 1/2 dl fløde og 3 spsk god olie og fordeles på en færdigkøbt butterdejsbund. 150 g feta eller gederulle i tern fordeles ovenpå. tærten bages i 20-25 minutter ved 200 grader til butterdejen er bagt. […]
Kandiserede hybenroseblade
Jeg er stadig novise udi kunsten at kandisere, men jeg har nu i flere år haft stort held med at kandisere roser.Jeg plukker de smukke kronblade og sorterer de allersmukkeste fra til kandisering. De lidt mindre smukke , men skønt duftende rosenblade, bliver til saft, fodsalt mens de smukt farvede roser, der ikke dufter […]
Strandurtewok med kæmperejer
Wok med strandurter, kvan og ris, 4 personerUrter: ½ l strand-og spydmælde, 20 cm tommeltyk kvan, 5 strimlede strandkarseblade til pynt.Øvrige ingredienser: 150 g kylling i strimler, brune ris, 1 tsk hakket ingefær, 1 fed hvidløg, 1 stk peberfrugt, fiskesauce, soya, rapsolie, koriander, chilliflagerTilberedning: Kog risen efter opskrift på pakken. Skyl, slyng og […]
Sundhedsshot – appelsin/mælkebøtte
Sundhedsshot – appelsin/mælkebøtte6 øko blodappelsiner (skallen skrællet tyndt og med i juiceren uden den hvide hinde, som skæres af og smidt væk) – tennisboldstørrelse. 1 hel øko citron. 2 cm ingefær. 1 dl mælkebøttesirup (opskriften får du her). 1 dl. vandFrugten køres gennem slowjuiceren lidt efter lidt, og der skylles gennem med vand. Den færdige […]
Moretum
Moretum150 g små fine blade skvalderkål, kodriver, hvidmelet gåsefod, lancetformet vejbred, mælkebøtte, m.fl., 10 mynteblade, 25 g mandler, 150 g frisk gedeost (evt. mascapone), Saft og skal fra 1 lime, 2 fed presset hvidløg, 2 spske olivenolie, 2 udblødte tørrede figner/friske fignerFremgangsmåde: Blend blade med mandler, hvidløg, figner, lime og olie. Tilsæt ost kør kort […]