Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Pærer henkogt med stenkløver og hybenrose
der skal syltes pærer med stenkløver og hybenrose henkogte pærer med stenkløver serveret med brombær fra mors have og creme fraiche endnu tættere på 5 pærer, skrældede, halverede og uden kernehus.Kogelage: 3 spske rosensukker, 3 spske rørsukker, 1/4 citron, 5 stenkløverblomster og 3 blade til kogelagen samt 3 dl vand.Kog pærerne ca. 5 minutter i […]
Viollikør
ViollikørFyld et 1-litterglas med duftende violhoveder, læg en flækket vaniljestang ved og hæld en flaske smagsneutral vodka/snaps på og lad det stå og trække i en 10 dages tid. Farven forsvinder fra blomsterne. Så samler du igen et par store håndfulde violer, sier de gamle violer og vaniljen fra og tilsætter de friske violer. Lad […]
Rønnebærkage – gammel fransk opskrift
Rønnebærene er ikke så sure, som ræven siger. Han vil sikkert have dem for sig selv… Rønnebærkage – til en bradepande 25×35 cm100 g tørrede rønnebær trækker i 1-2 dl muscat (sød hvidvin) i mindst 24 timer, men gerne et par dage.4 æg pisket med 350 g rørsukker til en æggesnaps2,5 dl rapsolie1 […]
Sødskærmssirup
Sødskørmssirup – naturens lakridssmag!500 g sødskærmstængler (giver ca. 120 g saft), koges langsomt med 100 g rørsukker indtil det bliver en tyk sirup. Hæld siruppen på skoldet flaske. Brug siruppen til smuk grøn glasur, som smagsgiver til bobler, is og meget mere.
Ramsløgpesto #1, 2018
Ramsløgpesto #1, 201820-25 ramsløgblade ca. 10 cm, 25 g pinjekerner, 25 g græskarkerner, 1 dl olivenolie, 1 tske rød chillipasta, en smule salt/peber, 25 g revet vesterhavsostSkyl og slyng ramsløgene og hak dem groft, før de puttes i en lille hurtighakker med pinjekerner, græskarkerner og olivenolie. Hak til en ensartet masse. Bland den friskrevede ost […]
Mælkebøttesaft
Mælkebøttesaft #2 100 g blomsterhoveder, 3 stængler mynte, ½ citron m skal, 6 dl vand, 4 dl sukkerKoges i 10 minutter og trækker indtil afkølet. Si saften og hæld den på flaske. Fortyndes ca. 1:3 med vand eller dansk vand
Menageriets And med sennepssauce og svampe
Til 1 person: 100 g andeinderfilet, 5 champignon skåret i halve, 1/2 hakket rødløg, 1/2-1 dl creme fraiche, 1/2 spske dijonsennep, en smule revet citronskal gransalt og peber. Server med halverede rosenkål, stegt på pande med citronskal og saft, salt og peber.Svampe og løg steges i olivenolie til de falder sammen, derefter lægges andeinderfileterne på […]
Hyben-mousse
Hyben mousse2 ½ dl hybenpure, 75 g sukker, 1 ½ blad husblas, 2 dl flødeVarm hybenpuré op med sukker til sukkeret er smeltet. Udblød husblassen i koldt vand i mens. Pisk fløden helt stiv. Knug vandet af husblassen og lad den smelte i den håndvarme puré inden den blades med fløden og hældes i 6 glas eller en […]
Æble-hyben syltetøj
Hyben-æblesyltetøj500 g rensede hyben, 500 g æbler uden skræl og kerner, 600 g sukker, 1,5 dl klar eddike, 1 stang vanille. saft af en citron, 0.5 liter vand, 1 spsk rød melatinFremgangsmåde:Hyben og æbler renses og skæres i passende stykker. Alle ingredienser (minus melatin) koges op og skummes. Du kan evt. bruge stavblender til at justere grovheden i syltetøjet. Jævnes med melatinen […]
Wraps med spøjsløgpesto og røget laks
Wraps med spøjsløgscreme og laks (6 stk)Beregn ½ wrap per person, hvis det blot er en del af en frokost, eller en forret. Du kan også skære wrapsene ud i skiver og sætte pind i som en appetizer, så er denne portion nok til 20 personer. Om du bruger kold eller varmrøget laks eller bare kogt kold laks er op til dig og smag og […]