Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Kyllingeruller med ramsløgfars og asparges
3 pers, ½-1 kyllingelår med over lår per person 2 kyllingelår med overlår, 1-2 stykker daggammelt brød, 1 tsk fermenteret ramsløg, peber, 1 dl fløde, 5-10 friske ramsløgblade, asparges, evt. kartofler. Start med at udbene kyllingelårene helt. Blend brødet med en smule fløde og fermenteret ramsløg og peber. Fordel farsen på midten af de udbenede […]
Strandmældetærte
Mældetærte med strandurtesalatTærtebunden er Meyers fra Almanakken men fyldet, det er mit indspark!150 g hvedemel, 50 g rugmel, 1 tsk bagepulver, 5 spsk olie, 2 spsk vand, 1 tsk salt, 1 dl græsk yoghurt/A38Fremgangsmåde:Alt køres i foodprocessor til en sammenhængende dej, der hviler i køleskab ca. ½ time inden den rulles ud og lægges i form.200 g blandede strandmælde […]
Glaserede gulerødder med et vildt strejf
Glaserede gulerødder med vilde frøRist et par spiseskeer gulerodsfrø på panden og lad dem køle af. Kog eller damp rødder. De skal stadig have bid. Bland en marinade af lige honning, citronsaft, sennep og en smule salt og vend rødder godt rundt før du drysser frøene på og serverer med quinoa.Vilde gulerødders frø Vilde gulerødders […]
Kålrabimos med fermenteret ramsløg
Kålrabimos med fermenteret ramsløgHvis du ikke kender kålrabi, skal du virkelig give dig selv den oplevelse. Det er en helt fantastisk knold. Som her til en grønsagsmos, der er færre kulhydrater og stivelse i, end hvis du laver kartoffelmos, og så har det en frisk smag, der kan understreges af vilde urter – 500 g […]
Hægvodka
Hægvodka15 hægblomsterklaser overhældt med 5 dl vodka trækker i tætsluttet glas i 4-5 dage, hvorefter blomsterne sies fra. Lad vodkaen stå og hvile nogle uger inden du drikker den – OG den er meget bedre hvis du kan lade den stå et par måneder. Du kan selvfølgelig også bytte vodka med snaps.
Langtidshævet nældebrød
Find de frosne brændenælder frem fra fryseren eller endnu bedre pluk de nye friske skud og lave en skøn suppe og måske endda et brændenældebrød? Menageriets nældesuppe (12 pers.)2 l brændenældeblade 2 l god grøntsagsbouillon, fx Herbamare fra Dr.Vogel 4 bagekartofler, skrællede og i tern ¼ l piskefløde 200 g ristet scorizopølse, eller Salt og peber Fremgangsmåde: Blancher nællebladene i letsaltet vand i 2 minutter og kom dem direkte […]
Hyben chutney
Hybenchutney500 g rensede hyben, 2 rødløg i smalle strimler, 100 g sukker , 1 dl æbleeddike (eller anden frugteddike), 2 stjerneanis, 20 korianderfrø, 20 fennikelfrø, salt og friskkværnet peber Skær hyben igennem og skrab kernerne ud. Det er nemmest med modne hyben, der ikke er overmodne og bløde. Opvarm sukkeret i en gryde til det karamelliserer og er let gyldent. Tilsæt fintsnittet løg og krydderier […]
Skvalderdeller (10 personer)
1,5 l skvalderkålsblade0,75 l blandede blade – nælder, mølkebøtte, løgkarse, lancetformet vejbred og røllike – 1 dl solsikkekerner, 11/2 dl rasp, 5-6 ægFremgangsmåde:Skyld og slyng alle urterne og put dem i blenderen med æg og solsikkekerner. Tilsæt rasp, salt og peber samt et skvæt eddike og lad hvile et kvarterstid, inden dellerne formes og steges i […]
Wild stew med hybenchutney
Wild Stew med hybenchutney500 g fintsnittet hvidkål, 250 g magert hakket oksekød, 1 dl hybenchutney, 3 forårsløg, salt og peber, 1 dl kaffefløde.Fremgangsmåde:Svits oksekødet i kokosolie til det er gennemstegt. Tilsæt hybenchutney og smag til med salt og peber. Snit forårsløgene. Læg halvdelen af den snittede kål i et glaceret ovenfast fad med låg, drys […]
Lakseterrine med ramsløg
Lakseterrine med ramsløg (4 personer hovedret/ 8 personer som forret)500 g laks, 200 g rødfisk, 1 æg, fløde, 3 friske ramsløg (løget), 2-3 spske fermenterede ramsløgblade, skallen af ¼ saltsyltet citron.Dressing: cremefraiche 18%, hakket fermenterede ramsløg, ramsløgsalt og peber.Blend rødfisktern, ramsløg, æg og fløde med peber til en fiskefars. Skær laksen i strimler og læg […]