Kålrabimos med fermenteret ramsløg
Kålrabimos med fermenteret ramsløg
Hvis du ikke kender kålrabi, skal du virkelig give dig selv den oplevelse. Det er en helt fantastisk knold. Som her til en grønsagsmos, der er færre kulhydrater og stivelse i, end hvis du laver kartoffelmos, og så har det en frisk smag, der kan understreges af vilde urter –
500 g skrællet kålrabi i store tern
3 skrællede kartofler i store tern
1 dl piskefløde
1-2 spske fermenteret ramsløg
Masser af peber
Kog kartoffel og kålrabi i ca. 25 min i letsaltet vand. Hæld vandet fra og tilsæt ramsløg, peber og fløde og rør/mos det hele godt sammen. Smag til med mere fermenteret ramsløg og peber.
Server en god hakkebøf med løg til mosen, så er der plus på alle rækker.
Tips: tilsæt fx et par skefulde revet picorino, gammel hollandsk ost (oude kaas) – så bliver mosen mere cremet.