Længes du også efter “et strejf af forår”?

Længes du også efter “et strejf af forår”?

Der findes ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning, sagde min far altid, da jeg var barn. Og det har han jo sådan set ret i. Men der findes bare tider på året, hvor en urte-entusiasts hjerte længes efter mildt vejr og forår, så urterne kan pible frem af jordbunden. Sådan har jeg det af og til i januar og februar. Selvfølgelig er det skønt med hyggestunder med stearinlys, te og tæpper og et par dage med god fart på skiene eller en rask tur gennem skoven eller langs stranden, men jeg kan slet ikke vente til marts, hvor de første urter normalt begynder at dukke op igen. Men det har jeg et råd for.

Brug dit forråd

Det er på dette tidspunkt af året, hvor jeg sætter ekstra stor pris på, at jeg har et lille ”urteforråd”, så jeg kan tyvstarte oplevelsen af forår. Hvis du har fulgt mig henover året, så har du fået fif til hvordan og hvornår du kunne sanke de vilde urter og bær og ikke mindst, hvordan du skal tørre, fryse og konservere dem. Let og ligetil og beregnet til at skabe glæde!

Ramsløg, klassisk nordisk forårsurt

Ramsløg er nærmest blevet indbegrebet af en nordisk forårsurt, så det er mit første valg, når jeg skal, sprede ”forår”. Ramsløg kan du finde i store mængder fra marts, og skønt du i varme vintre kan være heldig finde ramsløg i januar, så skal du på forhånd vide, hvor de gror eller gøre som jeg, tage dem fra dit forråd. Jeg har stadig en smule ramsløgsalt, der smager fantastisk på mit morgenæg, men jeg har også frosset ramsløg, der hurtigt kan blive til en skøn pesto, og så har jeg i et par år eksperimenteret med fermentering af ramsløg. Og det virker. De fermenterede ramsløg, der giver enhver fars, suppe og dressing en duft og smag af nordisk forår. Du kan finde opskriften på “strejf af nordisk forår” her.