Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Wraps med spøjsløgpesto og røget laks
Wraps med spøjsløgscreme og laks (6 stk)Beregn ½ wrap per person, hvis det blot er en del af en frokost, eller en forret. Du kan også skære wrapsene ud i skiver og sætte pind i som en appetizer, så er denne portion nok til 20 personer. Om du bruger kold eller varmrøget laks eller bare kogt kold laks er op til dig og smag og […]
Soupe ninon – ny nordisk version
Soupe ninon – ny nordisk versionSoupe ninon er en grøn ærtesuppe, fyldt med frisk vild løgkarse. Men den er også skøn med dine frosne ramsløg. Til 1,5 l suppe2-3 ruller ramsløg fra frost eller 20 friske store blade1 stort citauer løg i tern500 g grønne ærter1 l grøntsagsbouillon, fx herbamare1 dl piskefløde1 spske fermenteret ramsløgSalt, […]
Menageriets nældesuppe med scorizo eller tapasæg
Menageriets nældesuppe (6-8 pers.)1 l brændenældeblade1,5 l god grøntsagsbouillon, fx Herbamare fra Dr.Vogel 2 bagekartofler, skrællede og i tern¼ l piskefløde200 g ristet scorizopølse eller 200 g kæmperejer ristede i hvidløg og paprika eller 1-2 tapasæg per person (se opskriften nedenfor)Salt og peberBlancher nældebladene i letsaltet vand i 2 minutter og kom dem direkte op […]
hybenshot
Vildt hybenrose shot5 dl rosensaft ( det er smart at bruge ½ dl rosensirup og tilsætte vand så det passer med konsistens/sødme)1 øko citron, 200 g hybenskaller, 1 tommelfingernegl ingefær.Tilberedning: pres alle ingredienserne gennem en slowjuicer og tilsæt færdig rosensaft. Du kan tilsætte mere vand og få en tyndere konsistens. Op til dig.
Kombucha
KombuchaDet nye sort indenfor urtedrikke er kefir og kombucha, begge dele fungerer som probiotika. Det kan du læse meget mere om på nettet, det jeg kan give videre er, at jeg må erkende at min krop/mave er i balance, når jeg drikker et glas dagligt, at drikken er forfriskende, fordi svampen omdanner den søde te […]
Tjørnvodka
Tjørnbærvodka125 g hvidtjørnbær overhældt med 7 dl vodka trækker i tætsluttet glas i 3 uger, hvorefter bær sies fra. Lad vodkaen stå og hvile nogle uger inden du drikker den og nyd imens den smukke farve, som denne vodka har fået.
Oplevelser og opskrifter fra urte-workshop nr. 3, 2015
Smag for nordiske vilde urter Tema: Strandens vilde urter, strandmælde, spydmælde, strandkarse, strandsennep, røllike, hybenrose, strandasters, kvan, vilde ærter, agurkeurt (strandarve) Forveksling mulig? Mælder, spydmælde og strandmælde begge er salturtfamilien. Spydmælde kan forveksles med Skønbægret Mælde, Stilkmælde og Svinemælde, samt arter af Gåsefod, bl.a. Hvidmelet Gåsefod. Mælde-arter kan kendes fra Gåsefod-arter på at de nedre […]
Gransukker
GransukkerDu kan lave dit sukker med granspidser eller 1-årige kviste. Bruger du kviste, skal du pille nålene fra grenene, før de blendes med rørsukker. Bruger du små friske granspidser blender du dem blot med sukker. Sukkerblandingen bredes ud på bagepapir og tørrer. Hvis det klumper for meget, kan du blende en gang til. Når sukkeret […]