Ramsløgsalt
Hvis du aldrig har lavet dit eget urtesalt, har du snydt dig selv – men det er aldrig for sent at sætte igang! Jeg elsker det, salt gør ved vores mad. Jeg fik en gang røget salt – er du klar over at din røgede laks får en mere udtalt smag, ikke af røg eller salt, men af laks, når du drysser det på? Det samme sker med ramsløgsalt, der er fantastisk på hvide asparges (hvis du altså ikke laver ramsløgpesto i stedet for)! Og spøjsløgsalt på det blødkogte æg, kan få alle mænd ved morgenbordet på knæ…try it your selves if you do not believe!
Ramsløgsalt
20 ramsløgblade eller spøjsløg, 200 g middelhavssalt
Blend ramsløg og salt til en ensartet masse. Bred massen ud på avis og lad det tørre i et par dage, (eller brug ovn på 75 grader indtil det er tørt). Når saltmassen er tør, blendes den igen og bredes ud til tørring. Det er vigtigt, at saltet er helt tørt, når den fyldes på glas, ellers ændrer smagen totalt