Kombucha
Kombucha
Det nye sort indenfor urtedrikke er kefir og kombucha, begge dele fungerer som probiotika. Det kan du læse meget mere om på nettet, det jeg kan give videre er, at jeg må erkende at min krop/mave er i balance, når jeg drikker et glas dagligt, at drikken er forfriskende, fordi svampen omdanner den søde te til en syrligtsmagende og letbrusende drik. Teen laves normalt med sort te, men jeg har med held erstattet halvdelen med min egen hyggete, der er fuld af kraft fra de vilde urter. Jeg bilder mig ind, at jeg også kan smage forskellen.
Sådan gør du: varm 1 l vand op med 70 g rørsukker, når det koger, tilsæt 15 g te (fx 7,5 g hyggete og 7,5 g sort te) og lad afkøle. Når teen har stuetemperatur, hældes den på et glas sammen med kombucha svampen. Så skal du lufte ud/linde låget en gang i mellem, men lade teen stå lyst i stuetemperatur i ca. 14 dage, hvorefter du sier svampen fra og hælder drikken på flaske. Og starter forfra med at fodre kombucha svampen. Efter et par dage i køleskab, vil der komme let brus i drikken.