Brøndkarsesuppe med champignon eller svampe
Brøndkarsesuppe med champignon eller svampe
Opskriften rækker til 4 personer
1-2 bagekartofler, olivenolie, 5 dl grøntsagsbouillon, 2 l mål brønkarse (blade og mindre stængler), 1,5-2,5 dl piskefløde, salt og peber.
Skyld brøndkarsen og hak den groft. Skræl kartoflen og skær den i tern, der svitses i lidt olie. Tilsæt bouillon og lad suppen koge i ca. 20 minutter. Tilsæt brøndkarse og lad det koge med i 5 minutter. Blend suppen og tilsæt fløde, salt og peber efter smag. Du kan eventuelt si suppen, hvis du synes den er for “grumset”.
Server suppen med champignon eller hvad du har været heldig at finde i naturen.
Rens champignon/svampe og skær dem i mindre stykker, som du steger på en pande til de smider væsken, så tilsætter du lidt god olie samt salt og peber. Drys/fordel på suppen.