Choux au craquelin med skovmærkecreme
Menageriets choux craquelin med skovmærkecreme
Vandbakkelse: 150 g vand, 60 g smør, 1 spsk sukker, 1 nip salt, 80 g mel, 2 store sammenpiskede æg
Craquelin/småkagedej: 80 g smør, 100 g mel, 100 g røsukker
Fremgangsmåde:
Kog vand, smør, sukker og salt i en gryde, når det koger, tager du gryden af. Når smøret er smeltet tilsættes melet, pisk dejen med piskeris eller træske indtil dejen slipper ris og gryde. Sæt gryden tilbage på blusset ved svag varme et par minutter, mens du rører. Tag gruden af varmen og tilsæt æggene et ad gangen og piske indtil dejen er samlet igen. Fyld dejen i sprøjtepose og sprøjt små kugler ud på en bageplade. Blend alle ingredienserne til småkagedejen og rul den ud og stik cirkler ud der passer oven på vandbakkelseskuglen. Bag kagerne ved 175 grader i 30 -40 minutter (du må IKKE åbne lågen) og lad dem køle af.
skovmærkecreme
1,5 dl flormelis, 1,5 dl skovmærkeblade/blomster, 200 g friskost
Fremgangsmåde:
Skyl og slyng skovmærke og tag ”stive” stængler fra, brug kun blade og topskud med blomst. Blend med flormelis til en pasta, tilsæt EVENTUELT LIDT af friskosten for at få det til at køre i blenderen – MEN MAX 1/4 AF OSTEN, for den bliver flydende, hvis man pisker for længe. Bland skovmærkesukkeret i osten og fyld i sprøjtepose og sprøjt creme ind i hver vandbakkelse.