Pærer henkogt med stenkløver og hybenrose
5 pærer, skrældede, halverede og uden kernehus.
Kogelage: 3 spske rosensukker, 3 spske rørsukker, 1/4 citron, 5 stenkløverblomster og 3 blade til kogelagen samt 3 dl vand.
Kog pærerne ca. 5 minutter i kogelagen og fisk pærerne op og læg dem i en skål. Si kogelagen og tilsæt 1 større eller flere mindre rabarberstængler (jeg bruger jordbær- og vinrabarber)snittet fint og lad det koge op i 2 minutter.
Hæld rabarberlagen over pærerne, læg låg på og lad køle af. Server pærerne med is, flødeskum eller yoghurt.
Velbekomme!
Rosensukker
Blend hybenrosekronblade med rørsukker i forholdet 1:2 (50 g rose, 100 g sukker) og lad tørre på bagepapir. Opbevares i tætsluttet bøtte/glas efter tørring.