Frø fra vild gulerod kan spises?
Nu skal der høstes gulerodsfrø
Sidste weekend plukkede jeg vilde gulerødder både dem, der er afblomstrede og dem, der er nyudsprungne. De nyudsprungne blev til en smuk buket markblomster, mens de afblomstrede blomsterstande blev lagt til tørre, så de kan blive til et vildt pift i den almindelige hverdagskost. Jeg graver ikke rødder op, skønt man kan spise dem præcist på samme måde som almindelige gulerødder, jeg synes, de er alt for små og ikke umagen værd, når man kan få de skønneste friske konventionelle gulerødder i supermarkedet😊.
Sådan gør du
De tørrede frø nulres af stilkene og når de er helt tørre, kan du gemme dem i tætsluttende glas, indtil du skal bruge dem. Jeg bruger de vilde gulerodsfrø til forskellige ting f.eks. til knækbrød, til dukkah eller lækkert drys på glaserede gulerødder som her.
Glaserede gulerødder med vilde frø
Rist et par spiseskeer gulerodsfrø på panden og lad dem køle af. Kog eller damp rødder. De skal stadig have bid. Bland en marinade af lige honning, citronsaft, sennep og en smule salt og vend rødder godt rundt før du drysser frøene på og serverer med quinoa.
Vilde gulerødders frø
Vilde gulerødders frø smager af gulerod og bliver crunchy og er lette at knuse, når de ristes.