Kvankage
Kage med kvan/angelik
3 æg, 250 g flormelis, 125 g smør, 250 g mel, ½ ps tørgær, 50 g kandiseret kvan, 1 spsk. Menageriets julesnaps, 3 spsk. kvansirup
smørcreme: 100 g smør, 3-4 spsk kvansirup, 2 sksk flormelis
glasur: 1 æggehvide, 5-6 spsk. Flormelis, 1-2 spsk kvansirup
Pisk æg og tilsæt hakket kvan, sukker, mel, gær og smeltet smør samt Menageriets julesnaps. Bland alle ingredienser godt sammen og fyld i 2 forme foret med papir ca. 20 cm i dia. Bag kagerne ved 180 grader i ca. 25 min – og lad dem afkøle. Bland alle ingredienser til smørcremen sammen til en jævn creme. Flæk kagerne og fordel cremen på bunden. Læg toppen på. Lav glasuren og smør den jævnt ud på kagerne og pynt med fx kandiserede rosenblade, friske bellis eller violer – alt efter sæson.