Nældesalt No1 & No2
Nældesalt No 1
½ l friske brændenælder og 1 kg havsalt.
Pluk en håndfuld friske topskud af brændenælder og skyl dem grundigt og slyng dem tørre. Findel topskuddene til grøn mos i en foodprocessor sammen med havsalt. Spred blandingen ud på et viskestykke med aviser under og lad den tørre et luftigt sted et par døgn. Skift gerne viskestykket ud med et tørt undervejs. Hvis du ikke synes, saltet smager nok af nælde, kan du tilsætte/gentage processen og lade massen tørre igen.
Nældesalt No 2
2 dl nældegranulat/tørrede nældeblade, 2 dl havsalt, 1 dl flagesalt.
Knus først 1 håndfuld tørret nælde med havsaltet i en foodprocessor eller i en morter til en relativt findelt masse og tilsæt så den sidste håndfuld nælder og kør kort, således at du stadig har en del struktur og bland med flagesalt. Smukt fingersalt, der nok kan vække begejstring.