Orangesnaps (Menageriets julesnaps)
Jule- eller orangesnaps:
3 appelsiner – brug kun skræl/julienne
50 g rørsukker
15-20 cm kanelstang
5 nelliker
2 vaniljestænger skrabet fri for kerner
18 enebær
75 ml/1 flaske brøndum/vodka
bag appelsin strimlerne med 50 rørsukker på bagepapir i ovnen i en time ved 100 grader og lad køle af. Bland alle ingredienser i et henkogningsglas og ryst grundigt – stil glasset køligt og mørkt. Du skal tjekke snapsen hver dag. Tag nillekerne op efter 3 dage. Fjern vaniljen efter 8 dage. Fjern kanelen efter 10 dage. Si snapsen efter 14 dage og lad den stå et par dage/uger inden den drikkes. Det virker måske lidt fjollet, at skulle fjerne krydderierne efterhånden, men det er er nødvendigt. Jeg har forsøgt både at skære ned og lade alt trække blot i 8 dage og jeg har også ladet alle krydderierne være i alle 14 dage – begge resultater var ikke i “vores” smag! Der er også en vis charme i, at skulle se til snapsen regelmæssigt –