Rose-palmiers, vildt skønne småkager
Rose-palmiers
1 rulle god butterdej, masser af rosensukker, bagepapir
Tilberedning
Del butterdejen i 2 lige store plader og drys rigeligt rosensukker under og over det ene stykker, dæk med det andet stykker og drys mere sukker på. Rul dejen ud til oprindelig størrelse og drys mere sukker under og på. Derefter foldes siderne ind mod midten og en gang til indtil midten og til sidst sammen til en rulle der pakkes ind og lægges i køleskab 30 minutter. Rullen tages ud og skæres i skiver ca. 0,5 cm brede skiver, der lægges på bagepapir/bageplade og der drysses med sukker igen. Bag kagerne i oven ved 180 grader i ca. 10 minutter hvorefter kagerne tages ud og vendes og der drysses med rosensukker en sidste gang. Skru ned til 100 grader og bag kagerne i ca. 10 minutter til sukkeret er karamelliseret og kagerne lysebrune.
Rosensukker
Saml 2 l mål med kronblade. Skyl og slyng bladene og lad dem ligge og blive slappe på et viskestykke en dagstid. Blend så bladene med 1 kg rørsukker og bred det ud på bagepapir og lad det tørre f.eks. på pillefyret eller et sted med godt gennemtræk og varme (alternativt kan du tørre sukkeret ved restvarme fra ovn. Sukkeret vil klumpe, så når det er tør, skal du blende sukkeret igen. Når det er helt tørt opbevares sukkeret i lufttæt glas/beholder