Værtsparets inspiration til valg af vin og menu i januar
Vores gode ven, sommelier og vinbonde i Terrarach Joep Graaler (som desværre ikke er blandt os længere) forsøgte at lære mig at vælge den vin, jeg ville drikke, og så lade vinen vælge menuen. Det har jeg aldrig rigtigt fået lært. Tilgengæld er jeg ret praktisk, hvis jeg selv skal sige det, så da der var tilbud på andeinderfilet i Carrefour, så skulle der eksperimenteres med smage og vine. Den ene dag lavede jeg en variant at And á l’orange, den anden And i sennepssauce med svampe. Du kan finde opskrifterne her: http://lamenagerie.dk/2023/01/ . Begge retter kræver noget af vinen, fordi ingredienserne er markante, det betyder at vinens smag og duft ændrer sig i forhold til, hvis du bare fik et stykke baguette til. Vi fandt ud af at Haux Rouge 2018 passede perfekt til and á l’orange, mens en Haux Rouge La Cave de Proprietaire 2018 var fantastisk til and i sennepssauce og svampe serveret med stegte rosenkål.
Velbekomme🍇🍷🍽