brændenældelasagne
Brændenælde lasagne (4 personer)
1-1,5 l brændenælde blade/topskud, 1 pakke frisk øko-lasagneplade eller tørrede, 4 dl mornaysause, 2 squash, 1 stort løg, 1 ds flåede/hakkede øko-tomater, Muskatnød, salt og peber, Revet ost, Vilde blomster til pynt: kornblomst, bellis, katost, cikorie eller noget helt andet.
Tilberedning: blancher nælderne eller tø 2 kugler op fra fryseren og hak dem groft. Skær squash og løg i tern og svits det i gryde i lidt olie. Tilsæt tomater, salt og peber og lad småkoge i ca. 10 min. Fordel lidt tomatsauce i bunden af din lasagneform og læg et lag lasagneplade. Fordel 1/3 del af tomatsauce på pladen og drys1/3 brændenælde udover og hæld mornaysauce på. Drys med muskatnød og læg en ny lasagneplade på og gentag. Slut med en lasagneplade og dæk med mornaysauce og drys med muskatnød. Afslut med revet ost. Sæt lasagnen i 180 grader varm oven dækket med folie og lad den bage i 20 minutter. Tage folie eller låg af og lad overfladen blive gylden – det tager ca. 5-10 minutter. Lad lasagnen trække i 5-10 minutter før du skærer for.