Macarons med sødskærmscreme
Macarons med sødskærmscreme
80 g æggehvide, 200 g flormelis, 10 g sukker, 100 g mandelmel
Sigt mandelmel og flormelis gennem fin sigte. Sørg for at æggehviderne har stuetemperatur, før du begynder at piske dem sammen med sukkeret til et en blank og tyk marengsmasse. Så røres mandelmel/flormelis forsigtigt i af nogle omgange. Massen skal være glat og skinnende og hæld den i sprøjtepose uden tylle. Sæt runde ensartede marengsklatter på en plade med bagepapir og sørg for at “dutten” lægges ned, ellers kan macarons ikke stå. Lad kagerne hvile i ca 1 time og bag dem så ved 160-170 varme i 15-20 minutter. Du skal ikke bruge varmtluft. Lad macarons afkøle inden du samler dem 2 og 2 omkring fyldet. Opbevar kager i en tætsluttende beholder, gerne på køl hvis du skal gemme dem i flere dage.
Sødskærmscreme
50 g hvid chokolade, 1 spske koncentreret sødskærmsaft, 1 tske rørsukker/sødskærmsukker
Varm chokoladen op over vandbad til den netop kan smelte færdig og tilsæt sukker og sødskærmssaft. Fyld cremen i en lille pose og stil den i køleskabet til den er fast i konsistensen, det tager et par timer, men du kan sagtens lade den stå til dagen efter inden du ”samler” macarons. Klip et lille hul i posen og pres chokoladen ud på en macaron og læg en anden ovenpå. Sødskærmssaften får du ved at presse sødskærmsstængler i en slow juicer eller ved at knuse den i en morter og si saften fra.