Menageriets muffins med urtetop
Disse muffins smager skønt både med og uden urtetop! Men hvis du gerne vil imponere og eksperimentere – så er det smart at “bunden” er god…. Til toppen kan du bruge sødskærm, skovsyre, rødknæ eller skovmærke. Det er op til dig og det du kan finde i nærheden.
Menageriets æble-gulerodsmuffins, mindst 12 stk.
250 g mel, 300 g sucker, 2,5 tsk tvekulsurt natron, 2,5 tsk kanel, ½ tsk salt, 2-3 revne gulerødder, 1-2 revet æbler, 75 g hakkede valnødder, 75 g kokos, 100 g rosiner, 3 sammenpiskede æg, (75 g smeltet smør kan udelades), 3/4 dl mælk, 2,5 spk vaniljesukker
Fremgangsmåde:
Bland i en stor skål, mel, sukker, kanel, salt, natron, vaniljesukker. Bland i en anden skål gulerod, æble, kokos, rosiner, nødder. Bland i en tredje skål æg, smeltet smør og mælk. Bland æggeblandingen i gulerodsblandingen og rør godt rundt. Tilsæt derefter melblandingen. Fyld formene op og bag muffins ved 180 grader i ca. 25 min.
Urtetop
200 g friskost, 1 stor håndfuld sødskærm – kun blade, da stænglerne indeholder for meget væske – 100 g flormelis, Kodriver og viol til pynt
Fremgangsmåde:
Skyl og slyng sødskærmen og lad bladene ligge I nogle timer, så væsken fordamper. Hak bladene groft og blend dem med flormelis til en pasta, tilsæt evt en lille smule friskost for at få det til at køre i blenderen – MEN MAX TESKE AF OSTEN, for den bliver flydende. Bland pastaen i osten. Fyld i sprøjtepose og pynt hver muffin med en cremetop, viol, kodriverblomst og måske et lille skovsyreblad.