Muslingesuppe med spøjsløg
musllingesuppe med spøjsløg
Muslingesuppe med spøjsløg (4-6 personer)
1 kg blåmuslinger, 3 gulerødder i tern, 3 selleristængler i skiver, 2 spske olie, 1 fed hakket hvidløg, 2 dl. hvidvin, 3 dl. vand, 1-2 dl. piskefløde, 1 stor håndfuld spøjsløg – hakket, peber, salt.
Rens muslingerne i en balje koldt vand og kasser dem, der ikke lukker sig. Varm olien op i en stor gryde med låg, tilsæt hvidløg, gulerødder og selleri og lad det hele varme godt igennem. Tilsæt muslinger og hvidvin og lad vinen koge næsten ind. tilsæt vand og peber og læg låget på gryden og lad muslingerne småkoge i ca. 5 minutter – du må gerne røre rundt et par gange. Hæld muslinger og urter op i et dørslag og si væden (tjek for sand). Pil muslingerne ud af skallerne og sæt dem tilside. Smid skallerne ud. Varm den siede suppe op i gryden igen og tilsæt hakket spøjsløg, fløde, de pillede muslinger og urterne, hvis der ikke var sand i suppen. Smag til med salt og peber – og server med et godt stykke brød og mere spøjsløg.
Velbekomme.