Strandmældetærte
Mældetærte med strandurtesalat
Tærtebunden er Meyers fra Almanakken men fyldet, det er mit indspark!
150 g hvedemel, 50 g rugmel, 1 tsk bagepulver, 5 spsk olie, 2 spsk vand, 1 tsk salt, 1 dl græsk yoghurt/A38
Fremgangsmåde:
Alt køres i foodprocessor til en sammenhængende dej, der hviler i køleskab ca. ½ time inden den rulles ud og lægges i form.
200 g blandede strandmælde og spydmælde, (strandsennep, som jeg også har bladet med i mange år, er på Fødevarestyrelsens liste over urter, vi bør undgå) portulak og 2 hakkede løg, 3 dl hytteost, 2 dl mælk, 3 æg, 1 dl revet emmentaler, Salt og peber. + 2 håndfulde spinkle mælder til strandsalat-toppen.
Fremgangsmåde:
Rist løg på pande og tilsæt grofthakkede urter og lad langsomt urterne falde sammen. Bland æg, ost og mælk og tilsæt urterne. Rul tærtedejen ud og bland fyldet sammen og hæld det ud på dejen. Bag tærten ved 180 grader i ca. 40 min og server tærten lun eller kold alt efter situationen. Når tærten er færdig toppes den med strandurtesalat vendt med citronolie.
Tips: du kan tilsætte laks i stykker rå eller røget eller anden fisk/skaldyr efter smag og behag.