Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Hyben smoothie
Hyben smoothie0,5 l. mandelmælk eller yoghurt, 0,5 l. æblejuice, 300 g. rensede hyben, 50 g. honning, 3 cl. citronsaftFremgangsmåde:Kom alle ingredienserne op i en blender, og blend i ca. 10 sekunder eller til den er jævn. Stil smoothien i køleskabet til den er godt kold.
Blommesyltetøj
Mirabelle- eller blommemarmelade – klassiker!500 g mirabeller/blommer uden sten250 g sukker1 dl vand, hvis blommerne er frosne, ingen ekstra vand1 kanelstang2 stjerneanis1 vaniljestang½ dl cidereddike (når du øger portionen, skal du passe på med eddiken.Lad mirabellerne koge stille og roligt med/uden vand og med krydderier i ca. 30 minutter. Tilsæt sukker og lad det koge […]
Valnøddelikør
Valnøddelikør( sæt bryggen over i august og drik den i juni året efter)10 grønne valnødder plukket i august og evt. flækket i kvarte, 1 flækket vaniljestang og 70 cl vodka 37,5%. Bland det hele og lad det trække i 8-10 måneder i tætsluttende glas. Si vodkaen og lad koncentratet stå et års tid inden, du […]
Menageriets And med sennepssauce og svampe
Til 1 person: 100 g andeinderfilet, 5 champignon skåret i halve, 1/2 hakket rødløg, 1/2-1 dl creme fraiche, 1/2 spske dijonsennep, en smule revet citronskal gransalt og peber. Server med halverede rosenkål, stegt på pande med citronskal og saft, salt og peber.Svampe og løg steges i olivenolie til de falder sammen, derefter lægges andeinderfileterne på […]
Svampemayo
Svampemayo er altid et hit. Og så er det en måde at kunne dele en selv meget beskeden svampehøst på. Du kan bruge alle SPISELIGE svampe til svampemayo og du har blot brug for et par håndfulde, så har du rigeligt til en super lækker topping til brød, specielt hvis du topper op […]
Sensommertærte
Sensommertærte5-6 hyben, 1,5 l blandede blade (fx. lancetformet vejbred, klokkeblomst, løgkarse, skvalderkål, katost), 1/2 hakket løg eller et par friske skovløg, 1 færdig butterdej, 3 æg, 2 dl creme fraiche, 1-2 dl revet ost.Skyld og slyng urterne og hak dem groft. Rens hyben og hak dem også. Svits løg, hyben og urter på en pande […]
Kyllingedeller med saltsyltede blommer
Kylingedeller med saltsyltede blommer er skønne til et stykke rugbrød som del af madpakken eller picnic-kurven. De umodne blommers salte, søde og frugtagtige smag giver dellerne en overraskende fin smag, der passer rigtigt godt til sprødkogte blomkålsbuketter med en creme fraiche dressing smagt til med saltsyltede blommer.Man kan ikke købe saltsyltede blommer i […]