Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Valnøddelikør
Valnøddelikør( sæt bryggen over i august og drik den i juni året efter)10 grønne valnødder plukket i august og evt. flækket i kvarte, 1 flækket vaniljestang og 70 cl vodka 37,5%. Bland det hele og lad det trække i 8-10 måneder i tætsluttende glas. Si vodkaen og lad koncentratet stå et års tid inden, du […]
Lakseterrine med ramsløg
Lakseterrine med ramsløg (4 personer hovedret/ 8 personer som forret)500 g laks, 200 g rødfisk, 1 æg, fløde, 3 friske ramsløg (løget), 2-3 spske fermenterede ramsløgblade, skallen af ¼ saltsyltet citron.Dressing: cremefraiche 18%, hakket fermenterede ramsløg, ramsløgsalt og peber.Blend rødfisktern, ramsløg, æg og fløde med peber til en fiskefars. Skær laksen i strimler og læg […]
Kyllingedeller med saltsyltede blommer
Kylingedeller med saltsyltede blommer er skønne til et stykke rugbrød som del af madpakken eller picnic-kurven. De umodne blommers salte, søde og frugtagtige smag giver dellerne en overraskende fin smag, der passer rigtigt godt til sprødkogte blomkålsbuketter med en creme fraiche dressing smagt til med saltsyltede blommer.Man kan ikke købe saltsyltede blommer i […]
Gran-macarons
Til gran-macarons skal du bruge følgende: 80 g æggehvide med stuetemperatur, 25 g gransukker rosesukker, 200 g flormelis blandet og sigtet med 100 g mandelmel Sådan tilbereder du macarons: Pisk æggehvide sammen med gransukker til en stiv og blank marengsmasse. Det tager ca. 4-5 minutter. Vend 1/3 af den sigtede flormelis/mandelmel i marengsen i første […]
Skvalderdeller
Skvalderdeller (10 personer)1,5 l skvalderkålsblade, 0,75 l blandede blade – nælder, mølkebøtte, løgkarse, lancetformet vejbred og røllike, 1 dl solsikkekerner, 11/2 dl rasp, 5-6 ægFremgangsmåde:Skyld og slyng alle urterne og put dem i blenderen med æg og solsikkekerner. Tilsæt rasp, salt og peber samt et skvæt eddike og lad hvile et kvarterstid, inden dellerne formes og steges […]
Mælkebøttesaft
Mælkebøttesaft #2 100 g blomsterhoveder, 3 stængler mynte, ½ citron m skal, 6 dl vand, 4 dl sukkerKoges i 10 minutter og trækker indtil afkølet. Si saften og hæld den på flaske. Fortyndes ca. 1:3 med vand eller dansk vand
Menageriets And à l’orange
Til 1 person: 100 g andeinderfilet per person, fintstrimlet skal af 1/4 øko-appelsin, 2 spske sukker, 1/2 dl vand, ca. 1 dl creme fraiche, soya, salt og peber – server med fuldkornsris og broccoli. Blancher appelsinskallerne i rent vand 2 gange for at fjerne den bitre smag. Derefter koges sukker og vand op med skallerne til […]
Friskost med vilde urter
Hardcore gransalt1 dl havsalt1dl 1-årige rødgransnåle1 spsk. hel koriander Skyl grankvistene. Pluk nålene af og blend dem med koriander og salt i en blender indtil nålene er findelte. Bred blandingen ud på en tallerken og lad det tørre – hvis du synes der er for mange nåle, kan du blende igen og hvis du […]
Graneddike
GraneddikeHvis du laver graneddiken allerede i juni, fylder du blot de rengjorte kviste i sylteglasset og fylder eddike på. Har du lidt travlt, fx sidst i november eller først i december, så klipper du nålene over på midten inden det hele puttes i glasset og fylder eddike på. Du kan sagtens få en tydelig gransmag […]
Hyben chutney
Hybenchutney500 g rensede hyben, 2 rødløg i smalle strimler, 100 g sukker , 1 dl æbleeddike (eller anden frugteddike), 2 stjerneanis, 20 korianderfrø, 20 fennikelfrø, salt og friskkværnet peber Skær hyben igennem og skrab kernerne ud. Det er nemmest med modne hyben, der ikke er overmodne og bløde. Opvarm sukkeret i en gryde til det karamelliserer og er let gyldent. Tilsæt fintsnittet løg og krydderier […]