Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Kyllingeruller med ramsløgfars og asparges
3 pers, ½-1 kyllingelår med over lår per person 2 kyllingelår med overlår, 1-2 stykker daggammelt brød, 1 tsk fermenteret ramsløg, peber, 1 dl fløde, 5-10 friske ramsløgblade, asparges, evt. kartofler. Start med at udbene kyllingelårene helt. Blend brødet med en smule fløde og fermenteret ramsløg og peber. Fordel farsen på midten af de udbenede […]
Fermenteret ramsløg
I maj/juni samles ramsløgblade, som skylles og slynges tørre. Vej bladene, når de er tørre (100 gram er mange blade, men rigeligt). Læg bladene i en stor skål, og drys 5-10% af deres vægt i groft havsalt på. Derpå knues og krammes bladene med saltet indtil de begynder at slippe væsken, væsken er vigtig, så […]
hybenshot
Vildt hybenrose shot5 dl rosensaft ( det er smart at bruge ½ dl rosensirup og tilsætte vand så det passer med konsistens/sødme)1 øko citron, 200 g hybenskaller, 1 tommelfingernegl ingefær.Tilberedning: pres alle ingredienserne gennem en slowjuicer og tilsæt færdig rosensaft. Du kan tilsætte mere vand og få en tyndere konsistens. Op til dig.
Hyben, kål, flæsk og rødder – ny nordisk stew
Nordisk stew med hyben, kål, rødder og flæsk4-6 persner1/2 snittet hvidkål, 200 g frosne (eller friske) rensede hyben, 6 gulerødder i skiver, 1 dl væske (vin, boulion), masser af hakket persille, 750 g nakkefilet, revet skal af 1 appelsin, salt og peberbland grønsagerne i en tagine/stegeso og læg kødet i en lille fordybning, hæld væske […]
Fiskedeller med strandurter
Fiskedeller med strandurter (4 personer eller brug dem som pålæg/frokost)Køb hakket sej og laks, eller færdig fiskefars af god kvalitet. Så er det let at komme i gang.400 g færdig fiskefars af sej og laks, 1 æg, 1 dl koldt vand, 2 dl hakkede strand- og spydmælder, 1 dl strandarveblade, 2 knuste strandløg, 1 dl […]
Orangesnaps (Menageriets julesnaps)
Jule- eller orangesnaps:3 appelsiner – brug kun skræl/julienne50 g rørsukker15-20 cm kanelstang5 nelliker2 vaniljestænger skrabet fri for kerner18 enebær75 ml/1 flaske brøndum/vodkabag appelsin strimlerne med 50 rørsukker på bagepapir i ovnen i en time ved 100 grader og lad køle af. Bland alle ingredienser i et henkogningsglas og ryst grundigt – stil glasset køligt og […]
Stor løghat-salt
100 gram løghat, som du har rinset for jord osv. og ladet ligge og falde lidt hen 1 døgn, blendes med 400 gram godt havsalt. Massen bliver som en slags grød, som du breder ud på et stykke bagepapir oven på en avis. Så skal saltet blot tørre. Jeg tørrer mit salt på pillefyret, det […]
Ramsløgsalt
Hvis du aldrig har lavet dit eget urtesalt, har du snydt dig selv – men det er aldrig for sent at sætte igang! Jeg elsker det, salt gør ved vores mad. Jeg fik en gang røget salt – er du klar over at din røgede laks får en mere udtalt smag, ikke af røg […]
Sødskærms-panna cotta
Sødskærms-panna cotta½ l piskefløde koges med 1 stor håndfuld frisk sødskærm og 6 spsk sukker eller 6 spsk Sødskærmssukker, 2 blade husbladsLæg husblads i blød i kold vand. Kog fløden med sukker og sødskærm i ca. 15 minutter under omrøring. Har du brugt frisk sødskærm, fisker du den op eller sier den fra. Vrid husbladsen og […]