Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Strandurtewok med kæmperejer
Wok med strandurter, kvan og ris, 4 personerUrter: ½ l strand-og spydmælde, 20 cm tommeltyk kvan, 5 strimlede strandkarseblade til pynt.Øvrige ingredienser: 150 g kylling i strimler, brune ris, 1 tsk hakket ingefær, 1 fed hvidløg, 1 stk peberfrugt, fiskesauce, soya, rapsolie, koriander, chilliflagerTilberedning: Kog risen efter opskrift på pakken. Skyl, slyng og […]
Graneddike
GraneddikeHvis du laver graneddiken allerede i juni, fylder du blot de rengjorte kviste i sylteglasset og fylder eddike på. Har du lidt travlt, fx sidst i november eller først i december, så klipper du nålene over på midten inden det hele puttes i glasset og fylder eddike på. Du kan sagtens få en tydelig gransmag […]
Menageriets And à l’orange
Til 1 person: 100 g andeinderfilet per person, fintstrimlet skal af 1/4 øko-appelsin, 2 spske sukker, 1/2 dl vand, ca. 1 dl creme fraiche, soya, salt og peber – server med fuldkornsris og broccoli. Blancher appelsinskallerne i rent vand 2 gange for at fjerne den bitre smag. Derefter koges sukker og vand op med skallerne til […]
Sødskærms-panna cotta
Sødskærms-panna cotta½ l piskefløde koges med 1 stor håndfuld frisk sødskærm og 6 spsk sukker eller 6 spsk Sødskærmssukker, 2 blade husbladsLæg husblads i blød i kold vand. Kog fløden med sukker og sødskærm i ca. 15 minutter under omrøring. Har du brugt frisk sødskærm, fisker du den op eller sier den fra. Vrid husbladsen og […]
Hægvodka
Hægvodka15 hægblomsterklaser overhældt med 5 dl vodka trækker i tætsluttet glas i 4-5 dage, hvorefter blomsterne sies fra. Lad vodkaen stå og hvile nogle uger inden du drikker den – OG den er meget bedre hvis du kan lade den stå et par måneder. Du kan selvfølgelig også bytte vodka med snaps.
Vild mazerin med anissmag
Sødskærm til mazerin – 100 gr. stilke, presses i slowjuicer, så du får et mørkegrønt, anissmagende koncentrat.100 g smør piskes med 75 g rørsukker. Tilsæt 3 æg – et efter et – og pisk grundigt imellem hvert. Tilsæt 100 g revet marcipan og pisk godt igennem. Tilsæt så 6-8 spske grønt koncentrat (men husk, der […]
Tjørnbærlæder – frugtlæder
Vildt slik – tjørnlæder500 g tjørnbær, 2 sure æbler, 1 dl vand, ½ dl frugteddike (gerne en hjemmelavet), 1 spske honningSkær æblerne ud i mindre stykker og kog dem i en ”høj/smal” gryde i ca. 30 minutter, så er fordampningen ikke så stor. Mos bærrene igennem et dørslag. Det tager lang tid. Jeg bruger en spartel til at mose/presse […]
Nældesalt No1 & No2
Nældesalt No 1½ l friske brændenælder og 1 kg havsalt.Pluk en håndfuld friske topskud af brændenælder og skyl dem grundigt og slyng dem tørre. Findel topskuddene til grøn mos i en foodprocessor sammen med havsalt. Spred blandingen ud på et viskestykke med aviser under og lad den tørre et luftigt sted et par døgn. Skift […]
Soupe ninon – ny nordisk version
Soupe ninon – ny nordisk versionSoupe ninon er en grøn ærtesuppe, fyldt med frisk vild løgkarse. Men den er også skøn med dine frosne ramsløg. Til 1,5 l suppe2-3 ruller ramsløg fra frost eller 20 friske store blade1 stort citauer løg i tern500 g grønne ærter1 l grøntsagsbouillon, fx herbamare1 dl piskefløde1 spske fermenteret ramsløgSalt, […]
skovmærkevodka
Skovmærkevodka2 håndfulde skovmærke, 1 l vodka, evt. 1-2 spske honningSkyld skovmærkerne og læg dem i et glas med skruelåg og plads til 1 l vodka og lad det trække i 3-4 dage. Vodkaen skal være farvet grøn. Si skovmærkerne fra og tilsæt honning, hvis du vil have en lille smule mere sødme.