Opskrifter
Forårsmenu/ urteopskrifter
Torskedeller med nældefrø – brug det sidste af dit forråd
Mælkebøttesirup – en god drik, men brug den ufortyndet på vaniljeis
For at komme til opskrifterne, skal du holde curseren over retten og følge linket – rigtig god fornøjelse!
Søg efter opskrifter, hvor dine urter indgår i søgefeltet. Skriv fx “sødskærm”, og alle opskrifter, hvor sødskærm indgår vil blive listet.
Lavendel biscotti
Lavendel biscotti #2150 g lavendelsukker og 2 æg piskes sammen med el-pisker. Tilsæt derefter:25 g smør smeltet og blandet med 50 g revet gulerod. Bland det godt sammen inden, du tilsætter:215 g hvedemel blandet med 1 teske bagepulver, 30 g hakket chokolade, 100 g blandede hakkede hasselnødder/mandler/usaltet pistache og revet skal af en citron.Del dejen, […]
Vild rissalat med laks og vejbredfrø
Bagt laks med vejbredfrø og rissalatBag laksen i en smule vand tilsat hele peberkorn, vin eller eddike – det tager ca. 8 minutter. kog panden af med lidt fløde, og smag saucen til og brug den som dressing til den kolde rissalat.Rissalat: kolde ris fra dagen før, blandes med hakkede bagte hyben, snittet iceberg (eller […]
Nældeknækbrød
Nældeknækbrød1 dl. af hver af følgende: havregryn, sesamfrø, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner2-3 spsk. tørrede nældefrø4,5 dl hvedemel, evt glutenfri melmix (finax)1 tsk nældesalt1 tsk bagepulver2 dl vand1 l blancheret brændenælde/eller tørret, knust brændenælde1 dl olieAlle tørre ingredienser blandes først og i en anden skål blandes hakket brændenælde, vand og olie og tilsættes mel/kornblandingen. Dejen rulles […]
Grandeller med gran-agurkesalat
Grandeller500 g hakket kalv og flæsk1 æg1,5 dl rasp1 dl finthakkede eddikesyltede grandspidser1 tske gransalt1/2 tske cayennepeberMix alle ingredienser og lad farsen hvile i en time. Form og steg dellerne i rapsolie og server med gran-agurkesalat.Gran-agurkesalat2 agurker fint skivede75 g sukker2 tske gransalt1 tske peber0,5-0,75 l graneddikeLad skivede agurker trække med sukker, salt og peber […]
Sensommertærte
Sensommertærte5-6 hyben, 1,5 l blandede blade (fx. lancetformet vejbred, klokkeblomst, løgkarse, skvalderkål, katost), 1/2 hakket løg eller et par friske skovløg, 1 færdig butterdej, 3 æg, 2 dl creme fraiche, 1-2 dl revet ost.Skyld og slyng urterne og hak dem groft. Rens hyben og hak dem også. Svits løg, hyben og urter på en pande […]
Antiinflamatorisk shot på rose og citron
Antiinflamatorisk shot på rose og citronDette shot booster dit imunforsvar, men den kan kun laves fra juni og frem til september, medmindre du har et lille forråd af rosensaft! 1 dl koncentreret rosensaft, 1 dl presset citron (hele citronen gennem en slowjuicer), 1 spske ingefærjuice (slowjuicer) blandet/rystet sammen med 1/2 tske kanel og en smule kardemomme […]
skovmærkevodka
Skovmærkevodka2 håndfulde skovmærke, 1 l vodka, evt. 1-2 spske honningSkyld skovmærkerne og læg dem i et glas med skruelåg og plads til 1 l vodka og lad det trække i 3-4 dage. Vodkaen skal være farvet grøn. Si skovmærkerne fra og tilsæt honning, hvis du vil have en lille smule mere sødme.
Menageriets hyggete
5 gram hyggeteDossering: 2 spske færdig te pr. 1-1,5 vand.Til blandingen skal du bruge tørrede blade mynte, salvie, nælde, gederame og kronblade af hybenrosen. 5 g mynte, 5 g salvie, 5 g hybenrose, 5 g gederams, 5 g nælde. Bland/knus bladene i en skål og opbevares mørkt i en tætsluttende dåse. Du kan bruge denne […]
Hyben, kål, flæsk og rødder – ny nordisk stew
Nordisk stew med hyben, kål, rødder og flæsk4-6 persner1/2 snittet hvidkål, 200 g frosne (eller friske) rensede hyben, 6 gulerødder i skiver, 1 dl væske (vin, boulion), masser af hakket persille, 750 g nakkefilet, revet skal af 1 appelsin, salt og peberbland grønsagerne i en tagine/stegeso og læg kødet i en lille fordybning, hæld væske […]